Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κι όμως! Το πανεπιστήμιο καλείται να γίνει πάροχος… νερού!

Πάτρα: Κι όμως! Το πανεπιστήμιο καλείται...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η επιστολή από τη ΔΕΥΑΠ

Μία επιστολή σύμφωνα με την οποία το πανεπιστήμιο Πατρών καλείται να παρέχει νερό σε κτίριο κάποιας υπηρεσίας έχει στη διάθεση του ο πρύτανης, Χρήστος Μπούρας.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr, «μία υπηρεσία θέλει να φτιάξει ένα κτίριο δίπλα στο Πανεπιστήμιο και ο Δήμος αρνείται όπως λέει η επιστολή να τη συνδέσει σε δίκτυα και την παραπέμπει σε εμάς προκειμένου να της δώσουμε νερό και βιολογικό καθαρισμό. Διαμαρτυρήθηκα γιατί δίνονται και στοιχεία για τα δίκτυα και τις υποδομές του Πανεπιστημίου.

Το Πανεπιστήμιο είναι αρμόδιο για θέματα παιδείας και εκπαίδευσης, δεν είναι πάροχος νερού. Είναι δυνατόν να λέει ο Δήμος ότι πρέπει το Πανεπιστήμιο να παρέχει νερό, επειδή δεν έχει φτιάξει δίκτυο;  Είπα ότι δεν μπορεί να εμπλέκεται το πανεπιστήμιο χωρίς να έχει ενημερωθεί, και δεν έχω λάβει απάντηση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας δήλωσε στο thebest.gr, «Έχουμε ενημερώσει την υπηρεσία κατασκευής του έργου το τι χρειάζεται να γίνει και ποια είναι η κατάσταση των δικτύων στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή το κτίριο δεν έχει κατασκευαστεί, ούτε καν έχει αρχίσει να κατασκευάζεται. Υπάρχει το χρονικό περιθώριο ενός χρόνου, για να  γίνουν δίκτυα ύδρευσης και από την ΔΕΥΑΠ.  Για να φτιαχτεί όμως πρέπει να έχει την άδεια του Πανεπιστημίου. Επειδή το δίκτυο θα πρέπει να περάσει από το δικό του χώρο και όχι από δημόσιο χώρο. Δεν είπαμε ότι δεν δίνουμε νερό, όμως αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να φτιάξουμε δίκτυο. Για να γίνει αυτό θα πρέπει  ο φορέας κατασκευής του κτιρίου, να πάρει τη σύμφωνη γνώμη ή την άδεια του πανεπιστημίου για να μπορούμε μέσα στο χώρο, που είναι του πανεπιστημίου, να φτιάξουμε δίκτυο. Διαφορετικά μπορεί να έρθει και να μας πει, ‘τι κάνετε εκεί, ο χώρος είναι δικός μου».

Να σημειώσουμε ότι κ. Μπούρας επισήμανε στο thebest.gr ότι μέχρι τώρα δεν έχει ζητηθεί από κανένα καμία άδεια, και πως αν αυτό συμβεί, το πανεπιστήμιο θα την δώσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις