Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δύο χρόνια κορωνοϊός: Σαν σήμερα το πρώτο κρούσμα στη χώρα

Δύο χρόνια κορωνοϊός: Σαν σήμερα το πρώτ...

Δεκάδες χιλιάδες νεκροί, εκατομμύρια κρούσματα, αλλά και εκατομμύρια εμβολιασμοί

Σαν σήμερα 26 Φεβρουαρίου, δυό χρόνια πριν, το 2020, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωνε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα. «Επιβεβαιώθηκε η πρώτη περίπτωση της νόσου στην Ελλάδα. Πρόκειται για Ελληνίδα 38 ετών, ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας. Είναι καλά στην υγεία της. Παρακολουθείται από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη και τη στιγμή που σάς μιλώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της. Οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους».

Η δήλωση αυτή ήταν η αρχή για όλα όσα ζούμε μέχρι και σήμερα με την πανδημία να έχει αφήσει πίσω της χιλιάδες νεκρούς στην χώρα μας, η οποία βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της μαύρης λίστας μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέχρι χθες Παρασκευή, 2.385.304 άτομα είχαν μολυνθεί, 25.668 ασθενείς με CoViD είχαν χάσει τη ζωή τους.

Η ερώτηση που κυριαρχεί τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο είναι μία: Πότε θα τελειώσει η πανδημία; Σύμφωνα με τους επιστήμονες η πανδημία θα μας ταλαιπωρεί για πολύ ακόμη καιρό. Επίσης τονίζουν ότι η πανδημία θα τελειώσει όταν ανοσοποιηθεί όλος ο πληθυσμός.

 

 

Μία μεγάλη νίκη: 20 εκατ. εμβολιασμοί

Στις 21 Φεβρουαρίου 2022, μόλις 5 ημέρες πριν την επέτειο των δύο ετών από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε από το υπουργείο Υγείας, τον μαγικό αριθμό των 20 εκατ. εμβολίων που έχουν ήδη υλοποιηθεί στην Ελλάδα.

Περισσότερα από 7.837.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση που αντιστοιχεί σε ποσοστό 74,6% του γενικού πληθυσμού και 84,3% του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πολίτες με τουλάχιστον μία δόση, είναι 74,9% του γενικού πληθυσμού και 85,4% του ενήλικου πληθυσμού.

Περισσότερα από 7.500.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 71,3% του γενικού πληθυσμού και 80,3% του ενήλικου πληθυσμού.

Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς είναι 71,4% του γενικού πληθυσμού και 82,5% του ενήλικου πληθυσμού.

Σε σχέση με τα στοιχεία της αναμνηστικής τρίτης δόσης, τη στιγμή αυτή οι δικαιούχοι είναι 5.828.000, ποσοστό 77,9% των ολοκληρωμένων εμβολιασμών. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 5.260.000 εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης, ποσοστό 90,2% των δικαιούχων και ακόμη 100.000 περίπου συμπολίτες μας έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους, ποσοστό 1,6% των δικαιούχων, συνολικά δηλαδή 92%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις