Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εισβολή στην Ουκρανία: Κρυμμένοι σε υπόγεια οι Έλληνες ομογενείς – «Φοβόμαστε»

Εισβολή στην Ουκρανία: Κρυμμένοι σε υπόγ...

Όλα όσα λένε

Στους σταθμούς του μετρό και σε υπόγεια σπιτιών στην πόλη Χάρκοβο της Ουκρανίας βρίσκονται οι περισσότεροι Έλληνες ομογενείς, που είναι στα ουκρανο-ρωσικά σύνορα, φοβούμενοι τα αποτελέσματα της αιφνίδιας ρωσικής εισβολής, καθώς όλη η πόλη είναι περικυκλωμένη από Ρώσους στρατιώτες.  

 Η Κατερίνα Σεβτσένκο, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Πόλης Χάρκοβο «Ήλιος», συγκλονίζει λέγοντας ότι από νωρίς το πρωί ακούγονται σε απόσταση αναπνοής, εκρήξεις και βομβαρδισμοί.  

«Από νωρίς σήμερα ακούμε εκρήξεις, φοβόμαστε. Κάθε μία ώρα σχεδόν από το πρωί χτυπάνε. Απ’ ό,τι έχουμε καταλάβει κυρίως σε στρατιωτικές βάσεις, αποθήκες και αεροδρόμια. Όλα είναι κλειστά. Μαγαζιά, σχολεία, τα πάντα. Το φαρμακείο ήταν ανοιχτό και είχε πολύ κόσμο, αλλά τώρα έκλεισε. Τώρα είναι ανοιχτό μόνο ένα περίπτερο που θα το κλείσουν κι αυτό επειδή όλοι φοβούνται. Όλοι είναι ή στο μετρό της πόλης ή κλεισμένοι σε υπόγεια σπιτιών. Το μετρό είναι μεγάλο, έχει 30 στάσεις, το έχουν κάνει καταφύγιο και έχουν κουβέρτες και άλλα για να μπορέσουν οι άνθρωποι να περάσει η νύχτα».  

Η κυρία Σεβτσένκο περιγράφει τις αγωνιώδεις προσπάθειες να μιλήσει με την Πρεσβεία μας προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις κινήσεις τους. «Προσπάθησα να βρω την Πρεσβεία μας, μου απάντησαν ότι υπεύθυνο είναι για εμάς το Γενικό Προξενείο Μαριούπολης. Πήρα αλλά δεν απαντάνε, είναι δύσκολη τώρα η επικοινωνία. Με ρωτούσαν από τον σύλλογό μας αν θα συγκεντρωθούμε εμείς οι 600 που την αποτελούμε και δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα. Είμαστε στα σπίτια μας οι περισσότεροι. Μια φίλη μου ερχόταν προς το σπίτι μου και είδε τανκς να κινούνται προς τα δυτικά, προς το Κίεβο. Ο δήμαρχος της πόλης ανέβασε στο facebook μία ανάρτηση να μείνουμε στα σπίτια μας ψύχραιμοι αλλά αυτό δεν γίνεται. Δεν γίνεται τώρα να είμαστε ψύχραιμοι». 

Ακούστε τις εκρήξεις από το παράθυρο Ελληνίδας, το πρωί:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις