Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σία Αναγνωστοπούλου στο thebest: Η Ελλάδα δεν πρέπει να εμπλακεί στον πόλεμο

Σία Αναγνωστοπούλου στο thebest: Η Ελλάδ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr

Τις εξελίξεις στην Ουκρανία σχολίασε μιλώντας στο thebest.gr η Σία Αναγνωστοπούλου, ιστορικός και βουλευτής Αχαΐας, τονίζοντας ότι δεν πρέπει για κανένα λόγο η Ελλάδα να εμπλακεί στο πόλεμο, μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Όπως αναφέρει, «αυτό που απευχόμασταν όλοι, ήδη ξεκίνησε. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι γεγονός και δυναμιτίζει την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.  Οι  ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή υπάρχουν εδώ και ένα πολύ μεγάλο διάστημα και δεν σταματούσαν. Το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ από τη μια  και η Ρωσία από την άλλη μεριά. Ανταγωνισμοί οι οποίοι έχουν να κάνουν με την αλλαγή της γεωπολιτικής και ενεργειακής γεωγραφίας στην ευρύτερη περιοχή.

Η Ευρωπαϊκή ένωση αδύναμη ή και αδιάφορη, θα έλεγα, φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων για να αναπτύξει μία πολιτική ειρήνης και ασφάλειας ενάντια σε αυτά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που διαμορφώνονταν από τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στους τρεις ανταγωνιστές (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ρωσία). Τώρα βρισκόμαστε μπροστά στην πολύ άσχημη εξέλιξη, στην εκρηκτική εξέλιξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία που είναι έξω από κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.  Είναι βεβαίως καταδικαστέα. Η προσπάθεια του Πούτιν να «νομιμοποιήσει» αυτή την εισβολή στο όνομα του Ουκρανικού λαού μπορεί  να θεωρηθεί μόνο ως τραγική ειρωνεία. Αυτό που είπε δηλαδή ότι η Ρωσία δεν έχει στόχο την Κατοχή και ότι ο Ουκρανικός λαός θα αποφασίσει  ελεύθερα ποιος θα τον κυβερνά, δεν ευσταθεί. Με όπλα και οβίδες κανένας λαός στην ιστορία δεν αποφάσισε ελεύθερα. Αυτό που ξέρουμε όλοι από την ιστορία, είναι ότι τέτοιες εισβολές έχουν ως θύμα τον άμαχο πληθυσμό, φέρνουν φτώχεια, προσφυγιά, πόνο και θάνατο.

Η χώρα μας δεν βρίσκεται μακριά από την Ουκρανία, δεν υπάρχουν μόνο οι ορατές  επιπτώσεις στην παγκόσμια  κυκλοφορία του φυσικού αερίου. Δεν είναι μόνο ενεργειακές οι επιπτώσεις ή θέμα γεωπολιτικής ισορροπίας. Είναι θέμα ειρήνης για την Ελλάδα και όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς γιατί η ειρήνη όλης της περιοχής βρίσκεται σε κίνδυνο. Η Ελλάδα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αυτή είναι η κρίσιμη στιγμή να ακουστεί  η φωνή των λαών της Ευρώπης, να ξεκινήσει η διπλωματία των λαών.

Να σταματήσουν άμεσα στρατιωτικές επιχειρήσεις, να φύγουν όλοι οι ξένοι στρατοί από το έδαφος της Ουκρανίας και να επανέλθει στο προσκήνιο η ειρηνευτική πρωτοβουλία. Είναι η στιγμή να ξεκινήσει ένα πανευρωπαϊκό- παγκόσμιο φιλειρηνικό κίνημα γιατί η εισβολή στην Ουκρανία είναι η κορυφή του παγόβουνου, από κάτω υπάρχει ένα παγόβουνο που εδώ και καιρό θέτει την παγκόσμια ειρήνη σε κίνδυνο. Ειδικά για την Ελλάδα, δεν πρέπει να εμπλακεί στον πόλεμο ούτε να επιστρέψει να έχει τη χώρα ως βάση οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση».  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις