Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η αύξηση στα καύσιμα τράβηξε χειρόφρενο στα ταξί- Στο 80% των εσόδων τα έξοδα

Πάτρα: Η αύξηση στα καύσιμα τράβηξε χειρ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Κατακόρυφη πτώση

Η ακρίβεια στα καύσιμα, τσακίζει και τον κλάδο των ταξί. Το πετρέλαιο ως πρώτη ύλη, έχει φέρει καθίζηση στα έσοδά τους, φτάνοντας μέχρι και 50% την ίδια στιγμή, που οι πολίτες λόγω των ανατιμήσεων και των αυξήσεων, δεν προτιμούν τα ταξί για την μετακίνησή τους.

«Η ακρίβεια μας έχει επηρεάσει σαν κλάδο. Η αύξηση του ενεργειακού κόστους έχει περιορίσει τις μετακινήσεις του κόσμου με ταξί» ανέφερε στο thebest.gr ο πρόεδρος των ταξιτζήδων Πάτρας Γιώργος Σίδερης. «Η δουλειά μας έχει πέσει κατακόρυφα, υπάρχει πτώση μέχρι και 50%, παράλληλα έχουμε και την αύξηση των καυσίμων, που για ένα ταξί είναι η πρώτη ύλη και αυτά έχουν ανέβει περίπου 40%. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και όπως φαίνεται θα ανέβει κι άλλο η τιμή τους» συμπληρώνει.

Τα έξοδα για έναν επαγγελματία ταξιτζή, σε ημερήσια βάση, φτάνουν μέχρι και το 80% των εσόδων τους. Ο κ. Σιδέρης εξηγεί: «Οι αυξήσεις στα καύσιμα είναι μεγάλες και για ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο, που όλη μέρα είναι εν κινήσει και που δεν είναι συνέχεια μισθωμένο, σχεδόν τα μισά χρήματα από αυτά που βγάζουμε με 15 ώρες εργασία πηγαίνουν εκεί. Αν προσθέσουμε στα καύσιμα, τα τέλη, τον  ΦΠΑ, την ασφάλεια, το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου τότε από το ημερήσιο εισόδημα, το 80% πάει σε έξοδα. Αιτούμαστε από την πολιτεία, επιδότηση του καυσίμου μας ή μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης».

Ελπίδα τους το Καρναβάλι

Μετά την πανδημία, ήρθαν οι αυξήσεις να κρατήσουν τους ταξιτζήδες στις πιάτσες και πλέον, όπως λέει ο κ. Σίδερης, η ελπίδα τους είναι το Καρναβάλι, προκειμένου να μπορέσουν να δουλέψουν, έστω και για μερικές ημέρες. Συγκεκριμένα, τονίζει: «Ελπίζουμε τώρα στο Καρναβάλι, να έρθει κόσμος στην πόλη μας. Θα είναι καλό για όλους τους επαγγελματίες, να μπορέσουν να δουλέψουν. Η Πάτρα είναι μια πόλη χωρίς τουρισμό, το χρήμα ανακυκλώνεται πλέον, το Καρναβάλι ήταν μια ανάσα για όλους και τώρα πάμε τρίτη χρονιά χωρίς αυτό το έσοδο. Ας ελπίσουμε ότι έστω και περιορισμένα θα έρθει κόσμος να μπορέσουν οι επαγγελματίες να δουλέψουν» .

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις