Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Φιλιππίδης: Επιστολή κόλαφος των γυναικών που τον κατήγγειλαν

Φιλιππίδης: Επιστολή κόλαφος των γυναικώ...

Τη δική τους απάντηση σε όσα ισχυρίζεται η πλευρά του ηθοποιού, δίνουν οι γυναίκες που τον έχουν καταγγείλει

Μέσω επιστολής -που προβλήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής αποκλειστικά στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού– οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τις γυναίκες που κατήγγειλαν τον ηθοποιό δηλώνουν ότι ο δικηγόρος του «υποβιβάζει» και «μηδενίζει τα θύματα».

Επιπλέον, ισχυρίζονται πως ο δικηγόρος «επιδιώκει να μηδενίσει την αξία κακουργηματικών πράξεων όπως είναι οι απόπειρες βιασμού, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη νομική και ηθική απαξία και τιμωρούνται με βαρύτατες ποινές καθείρξεως».

 Δείτε αναλυτικά τι αναφέρουν:
«Με ιδιαίτερη θλίψη, οργή και αγανάκτηση παρακολουθούμε την πλευρά του κ. Πέτρου Φιλιππίδη διά του Πληρεξουσίου Δικηγόρου του να περιφέρεται σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, στην προσπάθειά της να διαμορφώσει ένα ευνοϊκό κλίμα για τον ίδιο, μη διστάζοντας να προσβάλλει, να υποβιβάζει και να μηδενίζει τα θύματα. Όλα δε ταύτα, τα πράττει δήθεν εν ονόματι του “τεκμηρίου αθωότητος” που τελικώς ο ίδιος υποβιβάζει και ευτελίζει, αφού η πλευρά των δύο εντολέων μας από την πρώτη στιγμή, συνειδητά τηρεί στάση σιωπής και σεβασμού του εν λόγω τεκμηρίου, αναμένοντας καρτερικά την ώρα του φυσικού τους Δικαστού.

 
Η στάση, όμως, αυτή δεν πρέπει να εκληφθεί από την αντίθετη πλευρά ως αδυναμία υποστήριξης της θέσης τους και της προάσπισης των δικαιωμάτων τους, αλλά και ούτε ως ευκαιρία του αντιδίκου να θίξει την προσωπικότητά τους και να απομειώσει τις σε βάρος του καταγγελίες. …Η “ανάγκη ενημέρωσης του κοινού” και μάλιστα, από τον συνήγορο του κατηγορούμενου μέσω τηλεοπτικών εκπομπών παραμονές της δίκης υπαγορεύεται από άλλους λόγους, που σχετίζονται με το γεγονός ότι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο μετέχουν και απλοί πολίτες.

Το επικίνδυνο όμως της εν λόγω συμπεριφοράς του κατηγορουμένου είναι ότι αποπειράται να «περάσει» στο όποιο κοινό του, λίαν επικίνδυνες, αναληθείς και απαράδεκτες δήθεν παραδοχές, παρουσιάζοντας τον εαυτό του μάλιστα, ως εκείνον που είναι επιβαρυμένος με το χρέος να ενημερώσει «ορθώς», την κοινή γνώμη. Επιγραμματικώς αναφέρουμε για κάποιες εξ αυτών, με διάθεση να μη χρειαστεί να επανέλθουμε τα ακόλουθα:

Με επικίνδυνες και απαράδεκτες φράσεις όπως: «ο εντολέας μου έχει μόνο μία κατηγορία βιασμού, όλες οι άλλες είναι απόπειρες», επιδιώκει να μηδενίσει την αξία κακουργηματικών πράξεων όπως είναι οι απόπειρες βιασμού, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη νομική και ηθική απαξία και τιμωρούνται με βαρύτατες ποινές καθείρξεως».

 Στο τέλος της επιστολής αναφέρεται πως «παραβλέποντας πλήρως το Βούλευμα, δυνάμει του οποίου ο εντολέας του είναι προφυλακισμένος, αφού πρώτα επιμελώς και τεχνηέντως μηδενίζει τις απόπειρες βιασμού, επικαλείται ότι μόνον λόγω του ενός βιασμού επιβλήθηκε η προφυλάκιση, ενώ αυτή όπως πολύ καλά γνωρίζει, επιβλήθηκε και για τις απόπειρες και την εν γένει συμπεριφορά του εντολέως του επί πλειόνων θυμάτων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight