Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Βαθιά ανησυχητική η σιωπηρή υποστήριξη του Πεκίνου προς τη Μόσχα» λέει το Πεντάγωνο

«Βαθιά ανησυχητική η σιωπηρή υποστήριξη ...

Η υποστήριξη αυτή «είναι ειλικρινά ακόμη πιο αποσταθεροποιητική για την κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι

Η "σιωπηρή υποστήριξη" του Πεκίνου προς τη Μόσχα στο θέμα της Ουκρανίας είναι "βαθιά ανησυχητική", υποστήριξε σήμερα το Πεντάγωνο, την ώρα που οι Δυτικοί φοβούνται μια στρατιωτική επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η υποστήριξη αυτή "είναι ειλικρινά ακόμη πιο αποσταθεροποιητική για την κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη", δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι.

 

Η Ουάσινγκτον εξετάζει να προσφέρει στο Κίεβο έως και 1 δισ.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να προσφέρουν εγγυήσεις κρατικών δανείων στην Ουκρανία ύψους έως και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, ανέφερε σήμερα ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου στα μέλη του Κογκρέσου, σύμφωνα με πηγή με γνώση της ενημέρωσης.

Η ουκρανική οικονομία, υπό ενδημική διαφθορά και μια από τις φτωχότερες στην Ευρώπη, υποφέρει από την όξυνση των εντάσεων από μια πιθανή ρωσική εισβολή.

Μιλώντας τηλεφωνικά με πολλούς ανώτερους αξιωματούχους του Κογκρέσου, ο σύμβουλος ασφαλείας του Τζο Μπάιντεν, ο Τζέικ Σάλιβαν, τόνισε ότι η Ουάσινγκτον θα προσφέρει να εγγυηθεί δάνεια στην Ουκρανία, έως και ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, τόνισε μια πηγή που συμμετείχε στην τηλεφωνική επικοινωνία στο Γαλλικό Πρακτορείο και στο Reuters.

Ο Σάλιβαν επανέλαβε χθες Κυριακή ότι οι Ρώσοι ενδέχεται να επιτεθούν στην Ουκρανία ήδη «αυτήν την εβδομάδα».

Εκτός από την οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια, οι ΗΠΑ παρείχαν ήδη 650 εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την ασφάλεια στο Κίεβο πέρυσι.

Η Γερμανία δεσμεύτηκε επίσης να συνεχίσει «με αποφασιστικότητα» την οικονομική βοήθειά της προς την Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, οι χώρες μέλη της G7 αυξάνουν τις απειλές για οικονομικές κυρώσεις «με τεράστιες συνέπειες» σε βάρος της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις