Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Με επιτυχία η πρεμιέρα του έργου "Εκκλησιάζουσες, μια Κωμωδία" του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με επιτυχία η πρεμιέρα του έργου "Ε...

Η παράσταση που παρουσιάζεται σε συνεργασία και με την Κοινωφελή Καρναβάλι Πάτρας, θα συνεχιστεί έως και τις 6/3/2022

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 το βράδυ η πρεμιέρα του έργου «Εκκλησιάζουσες,  μια Κωμωδία» σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Λουκά Θάνου στη σκηνή το Δημοτικού θεάτρου Απόλλων της Πάτρας, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, του προέδρου του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Πέτρου Βάη, του αντιπροέδρου Γιώργου Μαγιάκη, των μελών του συμβουλίου Μαριάννας Σταματιάδου, Τάκη Σκιαδά, Ιωάννας Παπαγεωργίου, της προέδρου ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρας Κουρή, των αντιδημάρχων Ευάγγελου Κατσακούλη και Βίβιαν Σαμούρη, προέδρων Οργανισμών,  δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων καθώς και δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και φίλων του θεάτρου.

Αναδείχτηκε με έναν μοναδικό τρόπο η ανατρεπτική κωμωδία του Αριστοφάνη με την  ιδιότυπη κωμική φόρμα και τα χιουμοριστικά  επεισόδια της πολιτικής κωμωδίας, στην οποία ο ποιητής εκφράζει την πικρία του για την δύσκολη κατάσταση της Αθήνας, μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου.

Το έργο παρουσιάστηκε σε μετάφραση του λογοτέχνη Κώστα Ταχτσή και κείμενα του Ιάκωβου Καμπανέλλη και του Λουκά Θάνου.

Σε ένα ευφάνταστο λειτουργικό σκηνικό με την υπογραφή του Σκωτσέζου Κένυ ΜακΛέλλαν, την μοναδική μουσική του Λουκά Θάνου και τις εξαιρετικές  χορογραφίες του Άγγελου Χατζή, το κοινό που παρέστη στην πρεμιέρα, χειροκρότησε θερμά τους ηθοποιούς  Έφη Κιτσαντά, Βασίλη Κόκκαλη, Μίλτο Νίκα, Ανδριάνα Χαλκίδη αλλά και τους χορευτές από το Μπαλέτο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, τους  μουσικούς του Δημοτικού Ωδείου Πατρών επί σκηνής και τους χορωδούς, που συνέβαλλαν στην επιτυχία της παράστασης που εντάσσεται και στις εκδηλώσεις για το φετινό Πατρινό Καρναβάλι αλλά και στο αφιέρωμα με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου Ιάκωβου Καμπενέλλη.

Η παράσταση θα συνεχιστεί έως και την τελευταία Κυριακή της αποκριάς 6 Μαρτίου 2022.

Τηλέφωνο ταμείου Θεάτρου Απόλλων: 2610 273613.

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων : https://www.ticketservices.gr/event/ekklisiazouses-mia-komodia/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture