Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Αχαΐας

Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για την ενίσ...

Ο κ. Τσιγκρής ζητά τη στήριξη όσων πλήττονται από την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητά την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Πάτρας που πλήττονται από την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

"Η πιθανή ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων -για τρίτη συνεχόμενη χρονιά- πλήττει το σύνολο των επιχειρήσεων της Πάτρας, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εστίασης, του εμπορίου και στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Σύμφωνα με έγκυρες εκτιμήσεις, το συνολικό οικονομικό κόστος από την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Πάτρα, ανέρχεται σε 30 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο (συνολικά 90 εκατομμύρια ευρώ για τα τρία τελευταία χρόνια).

Συνεπώς, είναι απαραίτητη η άμεση λήψη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων της Πάτρας, όπως η μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) στο 6% για τα φαγητά και τα ροφήματα, η επιδότηση των ενοικίων για το σύνολο των πληττόμενων επιχειρήσεων και η διατήρηση των θέσεων εργασίας και των μισθών του προσωπικού με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών.

Τέλος, εξίσου σημαντική είναι και η αναστολή των οικονομικών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες, η μεταφορά των δόσεων στο τέλος του έτους της ρυθμιζόμενης περιόδου και η έκπτωση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού τους ρεύματος".

Πιο συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Οικονομικών: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό τη λήψη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων της Πάτρας που πλήττονται από την ακύρωση (για τρίτη συνεχόμενη χρονιά) των καρναβαλικών εκδηλώσεων και β) ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής τους.

*Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις