Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συναινεί στην αλλαγή των ορίων της Μητρόπολης Ναυπάκτου ο Μητροπολίτης Ιερόθεος

Συναινεί στην αλλαγή των ορίων της Μητρό...

«Ανοίγει» ο δρόμος για σύσταση Ιεράς Μητρόπολης με έδρα την πόλη του Αγρινίου και διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Σημαντικές εξελίξεις υπάρχουν σε ότι αφορά στον εκκλησιαστικό χάρτη της γειτονικής Αιτωλοακαρνανίας, μετά και τη σχετική συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Με βάση τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας «ανοίγει» ο δρόμος για Μητρόπολη με έδρα την πόλη του Αγρινίου και διχοτόμηση της νυν Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας που αυτή τη στιγμή είναι «ακέφαλη» μετά την κοίμηση του Μητροπολίτη κυρού Κοσμά. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, εισηγήθηκε λόγω της μεγάλης γεωγραφικής έκτασης της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας διχοτόμηση ως εξής:

1. Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Θέρμου, με έδρα την Ναύπακτο.

2. Ιερά Μητρόπολη Μεσολογγίου, Ξηρομερίου και Βονίτσης, με έδρα την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου.

3. Ιερά Μητρόπολη Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Αγίου Βλασίου, με έδρα το Αγρίνιο.

Από τα προαναφερόμενα προκύπτει πέραν της διχοτόμησης της μεγάλης σε έκταση Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και η αλλαγή στα όρια της Μητρόπολης Ναυπάκτου. Η περιοχή του Θέρμου προκρίνεται να ενταχθεί στα όριά της ενώ ο Άγιος Βλάσιος, που μέχρι τώρα της ανήκει στη Μητρόπολη Ναυπάκτου, να ενταχθεί στη νέα Μητρόπολη Αγρινίου εφόσον υλοποιηθεί.

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει & το agrinionews.gr, ζητήθηκε, κατόπιν της εισήγησης από την ΔΙΣ και η έγκριση του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ναυπακτίας και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεου, ο οποίος είναι Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας μετά την εκδημία του μακαριστού Κοσμά.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιερόθεος φέρεται να έχει απαντήσει ήδη θετικά στο αίτημα αλλαγής των ορίων της Μητρόπολής του, καθότι την θεωρεί απολύτως δίκαιη. Μάλιστα, τις προσεχείς ημέρες επίκειται & συνάντησή του με τον Δήμαρχο Θέρμου, Σπύρο Κωνσταντάρα επί του ζητήματος.

Ως γνωστόν, η έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, με τους Αγρινιώτες να επιδιώκουν τη διχοτόμηση για λόγους, όπως λένε, πνευματικούς και ποιμαντικούς, καθότι ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι ο μεγαλύτερος νομός της Ελλάδος σε έκταση, με 227.414 κατοίκους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις