Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Εγκρίθηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής- Νέα μείωση στα δημοτικά τέλη

Πάτρα: Εγκρίθηκε η πρόταση της δημοτικής...

Ποιοι απαλλάσονται - Ποιοι πληρώνουν μειωμένα δημοτικά τέλη

Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, οι εισηγήσεις της Δημοτικής Αρχής για τα δύο πρώτα θέματα της σημερινής συνεδρίασης, τα οποία περιλαμβάνουν τον καθορισμό της τιμολογιακής πολιτικής του έτους 2022 για τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, το φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων, το τέλος ακίνητης περιουσίας, καθώς και τα τέλη κοινοχρήστων χώρων και διαφημίσεων.

Με απόφαση της δημοτικής αρχής και έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου ο οικιακός συντελεστής για τα δημοτικά τέλη, μειώθηκε για άλλη μια φορά, και διαμορφώνεται στο 1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

 

Ποιοι απαλλάσονται- Ποιοι πληρώνουν μειωμένα

Άποροι: Πλήρης απαλλαγή.

Πολύτεκνοι με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 €: Πλήρης απαλλαγή.

Πολύτεκνοι με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 30.001 έως 40.000 €: Απαλλαγή κατά το 50%.

Τρίτεκνοι με τρία προστατευόμενα τέκνα με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 €: Πλήρης απαλλαγή.

Τρίτεκνοι με τρία προστατευόμενα τέκνα με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 25.001 έως 30.000 €: Απαλλαγή κατά το 50%.

Άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο ή ίσο του 67%, και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000€: Πλήρης απαλλαγή.

Άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο ή ίσο του 67% και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 30.001 έως 40.000€: Απαλλαγή κατά το 50%.

Χήρος-Χήρα που δεν έχει τελέσει άλλο γάμο,  με  1 ή 2 προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημa έως 20.000€: Πλήρης απαλλαγή.

Μονογονεϊκές οικογένειες των περιπτώσεων απόκτησης τέκνου –ων χωρίς γάμο ή χωρίς σύμφωνο συμβίωσης των γονέων, με προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000€ : Πλήρης απαλλαγή.

Μακροχρόνια Άνεργοι( πάνω από 1 έτος) οι οποίοι θα είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ,  δηλώνουν στην φορολογική δήλωση μόνο μία κατοικία έως 120 τ.μ  για τον χώρο  κύριας χρήσης και έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 7.000€: Απαλλαγή κατά το 50%.

Μακροχρόνια Άνεργα Ζευγάρια ( πάνω από 1 έτος ) οι οποίοι  είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ,  δηλώνουν στην φορολογική δήλωση μόνο μία κατοικία έως 120 τ.μ για τον χώρο κύριας χρήσης και έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 10.000€: Πλήρης απαλλαγή.

Δικαιούχοι ΚΕΑ που δηλώνουν στην φορολογική δήλωση μόνο μία κατοικία έως 120 τ.μ για τον χώρο κύριας χρήσης: Απαλλαγή κατά το 50%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις