Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

p.consulting.gr: "Οτιδήποτε αφορά την καθημερινότητα, είναι πλέον ψηφιακό"

p.consulting.gr: "Οτιδήποτε αφορά τ...

Μας μιλούν η Χαριτίνη-Μαρία Σκουλίδη και ο Παναγιώτης Αναστασόπουλος

Ο μαθηματικός, εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ. του EfVET (ευρωπαϊκό foum επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης), Παναγιώτης Αναστασόπουλος με την expert στη διοίκηση επιχειρήσεων και project manager ευρωπαϊκών και εθνικών έργων Χαριτίνη – Μαρία Σκουλίδη ίδρυσαν την p-consulting.gr το 2012 γνωρίζοντας καλά πως ο κόσμος του μέλλοντος θα είναι ένας κόσμος ψηφιακός. Ως τώρα η εταιρεία τους έχει αναπτύξει συνεργασίες σε 24 από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά τη φετινή χρονιά έκανε επανεκκίνηση με την κεφαλαιοποίηση της εμπειρίας της στο επιχειρείν, το διαδίκτυο και την e-εκπαίδευση, μέσα από νέες συμφωνίες σε Δανία, Φινλανδία, Κύπρο, Ισπανία, Ιταλία.

Όπως εξηγούν στο The Best Magazine «Κίνητρό μας είναι η ανάγκη για συνεχή εξέλιξη και βελτίωση. Μένοντας στάσιμος σε μια εποχή, όπως η σημερινή, οδηγείσαι σε βέβαιη εξαΰλωση. Οφείλουμε συνεχώς να αναβαθμίζουμε την ύπαρξή μας, την τεχνογνωσία μας, τις υπηρεσίες μας και ό,τι έχει να κάνει με την επαγγελματική μας υπόσταση. Το οφείλουμε στην κοινωνία μας, στους συνεργάτες μας, μα πρώτα από όλα στους εαυτούς μας. Τα εφόδια είναι απλά: Τρόπος σκέψης απλός κι αποτελεσματικός, μεσογειακή έμπνευση και αξιοποίηση της τεχνολογίας, ομογενοποιημένα στην πραγματικότητα της ευρωπαϊκής κουλτούρας».

Στο ερώτημα εάν ο κόσμος θεωρεί πια απαραίτητη τη βοήθεια ειδικών και εάν η πληροφορική αποτελεί τη μεγάλη επανάσταση της εποχής μας στον τομέα του επιχειρείν και της εκπαίδευσης η απάντηση είναι κατηγορηματική. «Οτιδήποτε αφορά την καθημερινότητα είναι πλέον ψηφιακό. Οι συνήθειές μας, η επικοινωνία, οι επαφές μας, η εξυπηρέτησή μας από δημόσιες υπηρεσίες εφάπτονται πλέον στον ψηφιακό κόσμο. Το επιχειρείν και η επαγγελματική μας καθημερινότητα είναι εδώ και καιρό ψηφιοποιημένες και πλέον οι ανάγκες γιγαντώνονται. Η ψηφιακή εκ[1]παίδευση, αν και υφίσταται αρκετά χρόνια, αποδείχτηκε πόσο ευέλικτη, εύκολη και αποτελεσματική είναι».

Πόσο σημαντική είναι όμως η ευρωπαϊκή εξωστρέφεια της εταιρείας;

«Όχι απλά σημαντική, αλλά απαραίτητη. Διαφορετικές νοοτροπίες, κουλτούρες και βιώματα έρχονται να συγκριθούν, να συγχρωτιστούν και τέλος να συνυπάρξουν σε λύσεις που φέρουν και το ελληνικό στοιχείο. Η ευρωπαϊκή μας ταυτότητα μας κάνει περήφανους, αλλά και μας γεμίζει μεράκι (και γνώσεις) για νέα πράγματα».

p-consulting.gr Ηρώων Πολυτεχνείου 92, p-consulting.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά