Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ποια θα είναι άκυρα από τη Δευτέρα

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ποια θα είναι...

Τέλος χρόνου στη μικρή παράταση που είχε δοθεί

Τη Δευτέρα 7η Φεβρουαρίου λήγει η μικρή παράταση στη χρονική ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού η οποία είχε δοθεί λόγω της κακοκαιρίας "Ελπίς" που έπληξε τη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι ενήλικοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση (τρίτη δόση), αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι «λόγω του ότι στην κακοκαιρία δεν μπόρεσαν πολλοί συμπολίτες μας που είχανε προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό, να εμβολιαστούν, δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού από την 31η Ιανουαρίου έως και την 7η Φεβρουαρίου».

Τι ισχύει για το πιστοποιητικό νόσησης
 

Πρόσφατα άλλαξε ο τρόπος έκδοσης του πιστοποιητικού νόσησης. Οι εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν θετικό rapid test για να εκδίδουν πιστοποιητικό νόσησης, ενώ οι ανεμβολίαστοι χρειάζονται θετικό μοριακό έλεγχο PCR για να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης.

Εξάλλου από τη Δευτέρα 7η Φεβρουαρίου όσοι ταξιδιώτες διαθέτουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό –έχει ισχύ 9 μηνών– δεν θα υποχρεούνται να κάνουν rapid ή PCR τεστ για να μπουν στην Ελλάδα. Το μέτρο αφορά στους εμβολιασμένους, ενώ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ισχύει ό,τι ίσχυε: θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ για να μπουν στη χώρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις