Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα ευτράπελα της τηλεκπαίδευσης στην Αχαΐα- Αναζητείται δίκτυο, δεν φτάνουν στις οικογένειες τα τάμπλετ  

Τα ευτράπελα της τηλεκπαίδευσης στην Αχα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

«Δεν μπορεί αυτό το εργαλείο να είναι πανάκεια»

Τα κενά και τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμα και σήμερα στη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης καταγράφουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στην Αχαΐα. Μπορεί να έχουν γίνει αρκετά βήματα, ωστόσο ακόμα υπάρχουν και διαπιστώνονται κάθε φορά που για κάποιο λόγο η διδασκαλία γίνεται εξ αποστάσεως.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Αχαΐας, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, «αν και για φέτος δεν χρειάστηκε να αντλήσουμε στοιχεία, τα σχολεία σε σχέση με την αρχή της πανδημίας, εξοπλίστηκαν σε σημαντικό βαθμό με ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Σίγουρα δεν είναι καλυμμένοι όλοι οι μαθητές καθώς μέσα στην ίδια οικογένεια μπορεί να υπάρχουν πολλές ανάγκες με πολλά παιδιά. Δεν μπορούμε να πούμε ότι όλοι έχουν ένα τάμπλετ αν και έχουν υπάρξει, σε διαφορετικά στάδια, προμήθειες προς τα σχολεία. Από εκεί μπορούν να δανειστούν τάμπλετ όσοι μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν έχουν».

Όπως εξηγεί, «εκτός από τον εξοπλισμό υπάρχει πολλές φορές και το πρόβλημα της σύνδεσης στο διαδίκτυο . Πρόσφατα αντιμετωπίσαμε για παράδειγμα πρόβλημα δικτύου και συνδεσιμότητας στην περιοχή του Σουλίου, αλλά και σε άλλες περιοχές. Και στα Καλάβρυτα υπήρχαν τέτοιου είδους προβλήματα.  Οι μαθητές έμπαιναν δύσκολα ή από ένα σημείο και μετά τους έβγαζε εκτός. Πολλές φορές λοιπόν χρειάστηκε να διακοπεί το μάθημα. Φέτος η τηλεκπαίδευση έγινε ελάχιστα όμως πέρα από προβλήματα συνδεσιμότητας, δεν αναφέρθηκαν άλλα».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων, Νίκος Θεοδωρόπουλος, εξηγεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί.  «Μετά τις προμήθειες που δόθηκαν από το υπουργείο η κατάσταση βελτιώθηκε, κάπως. Η τηλεκπαίδευση φέτος δεν εφαρμόστηκε για τόσο διάστημα που να μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Σίγουρα υπήρξαν προβλήματα με το δίκτυο. Από εκεί και πέρα, για τους εκπαιδευτικούς υπάρχουν τεχνικά ζητήματα.

Για παράδειγμα, όταν γίνεται τηλεκπαίδευση και ο εκπαιδευτικός βρίσκεται στο σπίτι του έχει μαζί την οικογένεια του, μία σύζυγο- έναν σύζυγο που είναι ίσως επίσης εκπαιδευτικός αλλά και παιδία που χρειάζονται υπολογιστή. Δεν μπορεί ένα σπίτι να έχει τέσσερις υπολογιστές. Μπορεί λοιπόν σε ένα σπίτι να χρειάζονται αρκετά laptop  ή τάμπλετ. Ακούμε ότι θα δοθεί voucher 200 ευρώ στους εκπαιδευτικούς όμως το ποσό είναι μικρό για την αγορά ενός υπολογιστή. Και ενώ σχεδόν σε όλα τα σπίτια υπάρχει ίντερνετ, σε κάποια σχολεία υπάρχει πρόβλημα με το δίκτυο. Αν λοιπόν ένας εκπαιδευτικός επιλέξει να πάει στο σχολείο γιατί στο σπίτι δεν έχει υπολογιστή επειδή τον χρησιμοποιεί κάποιος άλλος, υπάρχει πρόβλημα. Στηρίξαμε την τηλεκπαίδευση που ξεκίνησε βεβιασμένα, παρόλο που δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία, όμως δεν μπορεί αυτό το εργαλείο να είναι πανάκεια».  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις