Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα μέτρα που «επιστρέφουν» την εστίαση στην κανονικότητα από Δευτέρα

Τα μέτρα που «επιστρέφουν» την εστίαση σ...

Από την Δευτέρα

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, «απελευθερώνεται» το ωράριο και επανέρχεται η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το απόγευμα της Πέμπτης, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, στη διασκέδαση και στην εστίαση επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο, όπως είχε αποκαλύψει από το πρωί της Πέμπτης το Dnews, όμως παραμένει η «καθήμενη διασκέδαση», όπως παραμένει και το όριο χωρητικότητας στα γήπεδα και στις άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Αυτό σημαίνει το 10% θα συνεχίσει να ισχύει για τους θεατές στους αθλητικούς χώρους και τα γήπεδα, ωστόσο το μέτρο θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα. 


Επιπλέον, λόγω του ότι στην κακοκαιρία, μεγάλη μερίδα πολιτών που είχανε προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό, δεν κατέστη δυνατό να εμβολιαστούν, δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού από 31 Ιανουαρίου έως και 7 Φεβρουαρίου.

Οι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους από 7 Φεβρουαρίου
Όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει επτά μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι και θα υπόκεινται σε μέτρα και αποκλεισμούς στους εξής χώρους:

κλειστούς χώρους εστίασης
κέντρα διασκέδασης
θέατρα
κινηματογράφους
μουσεία
συνέδρια
γυμναστήρια
Από την άλλη, θα πρέπει να έχουν αρνητικό rapid test για να μπουν σε:

 
 
λιανεμπόριο
ανοικτούς χώρους εστίασης
κομμωτήρια
εργασία
εκπαίδευση
υπηρεσίες αισθητικής
χώρους λατρείας.
Παραμένουν οι περιορισμοί στα γήπεδα

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την ενημέρωση για τα μέτρα κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε πως για ακόμα μία εβδομάδα ο αθλητισμός θα παραμείνει με το 10% στη χωρητικότητα των γηπέδων και τα 1.000 άτομα ανώτατο όριο δεν αλλάζει.

Συνεπώς, οι όποιες προτάσεις υπήρχαν για ν' ανέβει η πληρότητα στο 50%, παίρνουν παράταση τουλάχιστον για μια εβδομάδα. Όπως είπε ο υπουργός, την ερχόμενη εβδομάδα θα επανεξεταστεί το μέτρο για το ανώτατο όριο των θεατών στα γήπεδα και γενικά σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις