Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάπας Φραγκίσκος προς γονείς: Υποστηρίξτε τα παιδιά σας αν είναι γκέι

Πάπας Φραγκίσκος προς γονείς: Υποστηρίξτ...

Τα μηνύματά του

Οι γονείς των ομοφυλόφιλων παιδιών δεν πρέπει να τα αποδοκιμάζουν, αλλά να τους προσφέρουν στήριξη, τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος σε νέο μήνυμα του υπέρ των ομοφυλοφίλων.

Ο ποντίφικας μιλούσε για τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι γονείς μεγαλώνοντας τα παιδιά τους, απευθυνόμενος σε πιστούς.

«Σκέφτομαι τους γονείς των οποίων τα παιδιά αντιμετωπίζουν δυσκολίες, τους γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό», είπε μεταξύ άλλων.

«Σκέφτομαι το πώς να το διαχειριστούν αυτό και να είναι στο πλευρό των παιδιών και όχι να κρυφτούν πίσω από μία στάση αποδοκιμασίας. Ποτέ μην αποδοκιμάζετε ένα παιδί» υπογράμμισε ο πάπας Φραγκίσκος.

Στο παρελθόν, ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έχει τονίσει πως οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα να γίνονται αποδεκτοί από τις οικογένειές τους, ως παιδιά και αδέλφια.

Επίσης, έχει πει ότι παρότι η εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί τον γάμο μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου, μπορεί να υποστηρίξει τους νόμους για σύμφωνα συμβίωσης που στοχεύουν στο να δοθούν σε ομοφυλόφιλους συντρόφους ίσα δικαιώματα σε ζητήματα όπως η σύνταξη, η υγειονομική περίθαλψη και τα κληρονομικά.

Πέρυσι, το Βατικανό εξέδωσε διάταγμα στο οποίο ανέφερε ότι οι ιερείς δεν μπορούν να ευλογούν ομόφυλα ζευγάρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις