Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: Απομάκρυναν με εκρήξεις πιθανές χιονοστιβάδες από χιονοδρομικό

Καλάβρυτα: Απομάκρυναν με εκρήξεις πιθαν...

Επαναλειτουργεί σήμερα

Μεγάλη ποσότητα χιονιού και, σε τουλάχιστο τρία σημεία, μεγάλους όγκους χιονιού που θα μπορούσαν να απειλήσουν την ασφάλεια των χιονοδρόμων, είχαν ως αποτέλεσμα χθες, από κοινού, ΕΛ.ΑΣ. και Δήμος Καλαβρύτων, να αναστείλουν για ένα 24ωρο, τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου αλλά και την κυκλοφορία στο τμήμα Καλάβρυτα Χιονοδρομικό.
Λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης, προχθές Δευτέρα από το απόγευμα έως και τα ξημερώματα χθες Τρίτη, στη βάση του Χιονοδρομικού το χιόνι ξεπέρασε τους 60 πόντους και, μέσα στις πίστες, το 1 μέτρο!
«Παραμένουμε κλειστοί για ενα 24ωρο προκειμένου να στρωθούν σωστά οι πίστες για την επαναλειτουργία μας από την Τετάρτη 26/1/2022 . Επειδή στο βουνό η χιονόπτωση ήταν πυκνή, κρίθηκε σκόπιμο, για λόγους ασφαλείας, να αποκλειστεί η πρόσβαση στο χώρο, από τα Καλάβρυτα. Πραγματοποιούνται έλεγχοι για ποσότητες χιονιού που μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα, είτε κατά τη διάρκεια της χιονοδρομίας, είτε κατά την κίνηση στο χώρο. Από την Τετάρτη το πρωί τα οχήματα θα μπορούν να κινηθούν κανονικά και χωρίς αλυσίδες, προς το Χιονοδρομικό και οι χιονοδρόμοι να απολαύσουν με ασφάλεια τις στρωμένες με φρέσκο χιόνι πίστες» αναφέρει στην «Γ» ο Αλέξης Άγριος, διευθυντής του Χ.Κ. Καλαβρύτων. 

Χθες, κατά την επιθεώρηση ασφαλείας, εντοπίστηκαν τρία σημεία όπου είχαν συσσωρευτεί εκατοντάδες τόνοι χιονιού. Οι εστίες πιθανής χιονοστιβάδας «κανονιοβολήθηκαν» με ειδικά εκρηκτικά και το χιόνι απομακρύνθηκε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις