Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το "επιτελικό κράτος" γέννησε το χάος- Παταγώδης αποτυχία για αναμενόμενο χιονιά

Το "επιτελικό κράτος" γέννησε ...

Το απόλυτο χάος στην Αθήνα- Εγκλωβισμένοι για ώρες στον πάγο οι οδηγοί- Αναζητείται το επιτελικό κράτος

Δεν υπαρχει προηγούμενο στο χάος που μαστίζει την Αττική τις τελευταίες ώρες με την  καθήλωση εκατοντάδων οδηγών στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες της Αττικής. Ο πιο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος στην καρδιά της χώρας, τον οποίο οι Ελληνες φορολογούμενοι έχουν πληρώσει δυο και τρεις φορές, όχι μόνο με διαρκώς «αναθεωρημένους» προϋπολογισμούς κατά την κατασκευή του, αλλά και με υψηλά διόδια κατά τη λειτουργία του, μετατράπηκε σε λευκή παγίδα. Τουλάχιστον έξι ώρες οι εγκλωβισμένοι περίμεναν χωρίς να εμφανιστεί καμία αρωγή, είτε από κρατικό φορέα, είτε από την εταιρεία που «διαχειρίζεται» το έργο. Η τροχαία εμφανίστηκε μετά από πολλές ώρες, μόνο για να φανεί στις ζωντανές συνδέσεις των δελτίων ειδήσεων. 

Η ανετοιμότητα της κρατικής μηχανής να αντιμεωτπίσει έναν αναμενόμενο χιονιά αν μη τι άλλο προκαλεί απορία για την επικίνδυνη.. χαλάρωση του επιτελικού κράτους.

 

ΝΕΟΤΕΡΟ: Ανακοινώσεις αυτή την ώρα από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται μερικός απεγκλωβισμός των οδηγών και των επιβατών σε έξι σημεία και τους παραλαμβάνουν οι υπηρεσίες, ενώ θα τους παρέχεται και ιατρική φροντίδα, σε όποιες περιπτώσεις χρειάζεται.

Για την αυριανή αργία, Αττική, Εύβοια, Σποράδες και Κυκλάδες κυρήσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για αύριο.

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμία σχολική βαθμίδα, ούτε με τηλεκπαίδευση.

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των καταστημάτων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων ειδικών αναγκών.

Γενική αργία κυρήχθηκε για αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου, παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ανακοινώσεις σχετικά γινονται αυτή την ώρα από τον Χρήστο Στυλιανίδη (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Παράλληλα, στην Αττική, σε εφαρμογή τίθεται το επιχειρησιακό σχέδιο από την Πυροσβεστική και τον Στρατό.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα ξεκινήσουν από τα αυτοκίνητα που είναι κοντά στα σημεία εξόδου και θα συνεχιστεί σε όλο το μήκος της Αττικής Οδού η επιχείρηση.

Σημειώνεται πως ο Στρατός θα βρεθεί στην Αττική Οδό προκειμένου κατ αρχάς να βοηθήσει όσους είναι εγκλωβισμένοι και να παρέχει σε αυτούς, ό,τι χρειάζονται, όπως τρόφιμα ή νερό και όπου είναι εφικτό να τους μετακινήσει στην ασφάλεια.

Είχε προηγηθεί η ενημέρωση έγινε από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον Διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΕΗ Α. Μάνο. Μιλώντας για την πορεία του φαινομένου της κακοκαιρίας ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε πως τα φαινόμενα, τα οποία τα χαρακτήρισε πρωτοφανή, θα συνεχίσουν μέχρι και αύριο και από το πρωί το κύριο πρόβλημα θα είναι ο παγετός. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν από αύριο το μεσημέρι, ωστόσο από κει και πέρα υπάρχει ο κίνδυνος του παγετού, ειδικά τις βραδινές και πρωινές ώρες.

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό. Ο κ. Στυλιανίδης στην συνέχεια επέρριψε ευθύνες στην Αττική Οδό για την διαχειριση σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται εκεί. «Μας είχαν διαβεβαιώσει πως θα έχουν επάρκεια μέσων για να διασφαλίσουν την κυκλοφορία», είπε ο υπουργός σημειώνοντας παράλληλα πως τις επόμενες ημέρες θα αναζητηθούν ευθύνες.

Εκατοντάδες οδηγοί σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και στην Αττική Οδό έχουν αφεθεί στην τύχη τους εδώ και ώρες, ακινητοποιημένοι και εγκλωβισμένοι στο κρύο και τα χιόνια!

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είναι σε εξέλιξη ευρεία κινητοποίηση στρατού και δυνάμεων για Αττική οδό. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού θα γίνει από έξι σημεία. «Το μέλημά μας είναι πώς θα βγάλουμε τον κόσμο από την Αττική οδό» λένε. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις