Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην "κατάψυξη" η χώρα, στον ύπνο το κράτος- Τεράστια προβλήματα σε όλη τη χώρα

Στην "κατάψυξη" η χώρα, στον ύ...

Στην Αττική τα προβλήματα δεν έχουν προηγούμενο- "Συγγνώμη" από τους πολίτες που ταλαιπωρούνται ζήτησε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Πρωτοφανής είναι η ταλαιπωρία που βιώνουν οι κάτοικοι της Αττικής από νωρίς το μεσημέρι, λόγω της κακοκαιρίας "Ελπίς", με χιλιάδες οδηγούς να είναι εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους που είναι ακινητοποιημένα ακόμη και σε κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου. Παρότι οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν εδώ και μέρες για ακραία καιρικά φαινόμενα, ο κρατικός μηχανισμός εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά τελικά απροετοίμαστος.

Το βασικό στοίχημα της Πολιτικής Προστασίας να παραμείνουν ανοιχτοί οι εθνικές οδοί και οι κεντρικοί δρόμοι χάθηκε, για ακόμη μία φορά, ενώ παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου ότι ο μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή, η χώρα παρέλυσε.

Στην Αττική Οδό και κυρίως στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο είχαν από νωρίς το μεσημέρι σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων από οδηγούς, οι οποίοι έμεναν ακίνητοι για ώρες.

Έκτακτη ενημέρωση από τον Υπ. Πολιτικής Προστασίας

Για μια πολύ δύσκολη ημέρα μίλησε ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης. Τόνισε ότι έως αύριο οι συνθήκες θα είναι αντίξοες σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και στην Αττική. Από αύριο το μεσημέρι στην Αττικη τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αλλά θα υπάρχει πρόβλημα από τον παγετό. 

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Αττική Οδό όπου δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό παρά τις συσκέψεις στις οποίες υποσχέθηκαν ότι θα έχουν επάρκεια μέσων. Πιστεύω ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες αυτή θα είναι η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό», είπε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό. 

Πρόσθεσε ότι αν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης δεν θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα αυτή την στιγμή.

Είπε ακόμα ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια. 

Τόνισε ακόμα ότι ήταν εξαιρετικά μείζον να διατηρηθεί η παροχή ρεύματος σε όλη την χώρα. 

Κάλεσε τους πολίτες για οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνούν με το 112 το οποίο έχει σύστημα γεωεντοπισμού.

Καταβάλλεται προσπάθεια να μείνουν ανοικτοί όλοι οι οδικοί άξονες, ειδικά ο Αθηνών – Θεσσαλονίκης και δεν επιτρέπεται σε όσους δεν έχουν αλυσίδες. Στο εθνικό δίκτυο με την προετοιμασία που έγινε σημειώθηκαν καθυστερήσεις και προβλήματα στην γέφυρα Καλυφτάκη αλλά αντιμετωπίστηκαν και κρατήσαμε την χώρα ανοικτή.

Για τα ΜΜΜ είπε ότι θα γίνονται συνεχώς ανακοινώσεις από τον ΟΑΣΑ.  

Προβλήματα στα ΜΜΜ στην Αττική- Πως κινούνται μετρό, ηλεκτρικός και τραμ

Με αρκετά προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς. Τα λεωφορεία έχουν σταματήσει στις περισσότερες περιοχές να κυκλοφορούν ενώ ανακοίνωσε εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ για τραμ, ηλεκτρικό και μετρό.

ΤΡΑΜ: Στη Γραμμή 7 του ΤΡΑΜ “Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος” προσωρινός τερματικός σταθμός είναι η στάση «ΠΑΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ», λόγω πτώσης δέντρου στην εναέρια γραμμή ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ προς ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑ.

ΓΡΑΜΜΗ 1 ΜΕΤΡΟ: Η κυκλοφορία μέχρι τη λήξη της σημερινής κυκλοφορίας του Μέσου θα διεξάγεται στο τμήμα Ειρήνη – Πειραιάς και αντίστροφα.

ΓΡΑΜΜΕΣ 2 και 3 ΜΕΤΡΟ: Η κίνηση διεξάγεται κανονικά. Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από και προς το Αεροδρόμιο.

Αττική: Διακοπή της ηλεκτροδότηση στην Παλλήνη περί την λεωφόρο Μαραθώνος, και την Ανθούσα. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται με αμείωτους ρυθμούς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζοντας προβλήματα πρόσβασης λόγω της χιονόπτωσης.

Στην Εύβοια τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών. Οι βλάβες εντοπίζονται στο Μαντούδι, το Αλιβέρι, τα Ψαχνά και τους Ωρεούς.

Διακοπές σημειώνονται στην Περιοχή της Θήβας περί την λίμνη Υλίκη και στο Πήλιο προς την νότια πλευρά του. Η ηλεκτροδότηση των Σποράδων συνεχίζεται χωρίς προβλήματα μέχρι τώρα.

Στα νησιά η κακοκαιρία έχει επηρεάσει μέχρι τώρα το βορειοανατολικό Αιγαίο (κυρίως τη Λήμνο, τη Χίο και την Ικαρία), τις Κυκλάδες (κυρίως Νάξο, Πάρο, Μύκονο, Σύρο, Αμοργό, Σέριφο, Κύθνο, Σίφνο, Μήλο) και την Κρήτη. Οι σημαντικότερες βλάβες που είναι σε εξέλιξη:

Στα Χανιά: Οι περιοχές στις οποίες σημειώθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης είναι: Βλητές, Πυθάρι, Κουνουπιδιανά, ‘Αγιος Ονούφριος, Σταυρός. Έχει ήδη ξεκινήσει επιθεώρηση του δικτύου για τον εντοπισμό της βλάβης.

Στο Αρκαλοχώρι, στον οικισμό των σεισμόπληκτων έχει μεταφερθεί γεννήτριες ονομαστικής ισχύος 300 kVA. Έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες καλωδιώσεις και το Η/Ζ έχει ήδη εγκατασταθεί και δοκιμαστεί.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου υπάρχει έντονη χιονόπτωση, στάλθηκε ένα συνεργείο δύο ατόμων, το οποίο θα παραμείνει όλο το βράδυ για την άμεση αντιμετώπιση των βλαβών.

Στις Περιφέρειες Μακεδονίας – Θράκης, Πελοποννήσου , Ιονίου καθώς και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα δεν αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα, πέραν των συνηθισμένων.

Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις