Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κλειστά σχολεία: Πώς θα λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση, αν εργάζονται και οι δύο γονείς

Κλειστά σχολεία: Πώς θα λειτουργήσει η τ...

Οι τέσσερις λόγοι για διήμερη τηλεκπαίδευση

Κλειστά σχολεία θα είναι σήμερα και αύριο σε όλη τη χώρα ωστόσο, τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης όπως ήδη έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας.

Τους λόγους που οδήγησαν την Πολιτική Προστασία στην απόφαση για διήμερη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης αντί της δια ζώσης εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κακοκαιρίας «Ελπίς», εξηγούν κυβερνητικές πηγές.


Όπως αναφέρουν, οι λόγοι είναι 4:

1) Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία «Ελπίδα» θα επηρεάσει από το βράδυ της Κυριακής 23/1, τις περιοχές των Σποράδων, της Εύβοιας, των Βόρειων και Δυτ. Κυκλάδων, της Στερεάς Ελλάδας και της Ανατολικής και Βόρειας Αττικής. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν αρχικά με ήπιες χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και σταδιακά θα ενταθούν από το μεσημέρι και μετά σε όλη την Αττική, περιλαμβανομένων των περιοχών του κέντρου της Αθήνας και των νοτίων προαστίων. Τα φαινόμενα ισχυρών χιονοπτώσεων θα διαρκέσουν έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης και μετά θα ακολουθήσει παγετός.

2) Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων, λοιπόν, και με δεδομένο ότι υπάρχει ως εναλλακτική λύση η τηλεκπαίδευση, κρίθηκε ότι είναι ορθότερο και πιο ασφαλές για όλους να ανασταλεί για δυο ημέρες η δια ζώσης εκπαίδευσης και τα μαθήματα να γίνουν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

 
 
 
 
 


 
00:06 / 00:30

 
3) Στην απόφαση συνυπολογίστηκαν οι εξής παράγοντες: το γεγονός ότι οι μαθητές αύριο θα έπρεπε να κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα λόγω των πρωτοκόλλων Covid υπό πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (μέγιστη έως 4 βαθμούς Κελσίου) με κίνδυνο να χρειαστεί να επιστρέψουν στα σπίτια τους το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ θα έχει ήδη ξεκινήσει το φαινόμενο των ισχυρών χιονοπτώσεων με την πλέον ισχυρή του ένταση.


4) Μέλημα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών και η απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαίδευσης με κάθε μέσο. Και τα δύο επιτυγχάνονται με τη λύση που υιοθετήθηκε.

 

Πώς θα λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση, αν εργάζονται και οι δύο γονείς

«Οι γονείς δικαιούνται άδεια άνευ αποδοχών αν δεν έχουν κανονική άδεια» λέει ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις