Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός Νάσος Νασόπουλος Πόλεμος στην Ουκρανία Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα Πανελλήνιες 2022 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας": Δεν προέκυψε κάτι θετικό από τη συνάντηση με την κ. Γκάγκα

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρ...

Η πανδημία μας βρήκε με 350 και πλέον κενές οργανικές θέσεις - Ακόμα 88 άτομα είναι σε αναστολή εργασίας, 58 συνταξιοδοτούνται και σταθερά περί τους 50 νοσούν από κορωνοϊό

Σε ανακοίνωση του, το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης» του Γενικού Περιφερειακού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» σχετικά με την επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στην Πάτρα, τονίζει τα εξής:

Ακόμη ένας Κυβερνητικός παράγοντας του χώρου της Υγείας στην περιοχή μας, με τον οποίο σαφώς και συναντηθήκαμε κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο μας. Μια συνάντηση όπου δεν μπορούμε να πούμε ότι προέκυψε κάτι θετικό.

Δεδομένου ότι τα προβλήματα, που αναπτύξαμε και που καταθέσαμε με υπόμνημά μας,  ήταν και είναι ήδη γνωστά σε όλους τους και λύσεις σαφώς μπορούσαν να δοθούν.     

Το υπόμνημα του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας ανέφερε τα εξής:

Το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ είναι η Νοσοκομειακή μονάδα της περιοχής μας, που εφημερεύοντας εναλλάξ με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καλείται να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής μας, της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής της νοτιοδυτικής Ελλάδος και όχι μόνον. Μια λειτουργία που επιβάλλει την πλήρη ΑΝΑΠΤΥΞΗ του, την ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του και κατ΄ επέκταση την σωστή λειτουργία του.

Είναι το Νοσοκομείο που θέλουν και προτιμούν όλοι οι πολίτες της περιοχής μας, λόγω του έμπειρου Ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και όχι μόνον. Αυτό το αποδεικνύει και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο η λειτουργία μας  και στην περίοδο της πανδημίας.  Όπου, αν και δεν είχαμε επιλεγεί ως Νοσοκομείο αναφοράς Covid-19,  παρ΄όλα αυτά κληθήκαμε και ανταποκριθήκαμε επάξια σε αυτές τις ανάγκες, περιθάλποντας επιτυχώς περιστατικά περισσότερα και από αυτά των  Νοσοκομείων αναφοράς και μάλιστα κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, τόσο τις κτηριακές όσο και από την πλευρά της στελέχωσης.

 Αξίζει να επισημάνουμε ότι η πανδημία μας βρήκε με 350 και πλέον κενές οργανικές θέσεις. Κενά που δεν μειώθηκαν, αλλά  που δυστυχώς αυξήθηκαν, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν  μας ότι σήμερα, πέραν αυτών των προαναφερόμενων κενών έχουμε 88 εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας, 58 συνταξιοδοτήσεις και σταθερά περί τους 50 που νοσούν από κορωνοϊό.  Βέβαια θα μας πείτε ότι έγιναν και κάποιες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, αυτές όμως οι προσλήψεις δεν κάλυψαν αυτά τα κενά αλλά τις νέες δομές και λειτουργίες που προέκυψαν από την πανδημία. 

 Πάγια θέση μας είναι η πρόσληψη μόνιμου και μόνον μόνιμου προσωπικού, προσλήψεις όπου θα πρέπει να υπάρξει επιτέλους παρέμβαση του χρόνου ολοκλήρωσής τους εάν και εφόσον καί όποτε αυτές προκηρύσσονται. Πάνω σε αυτή τη κατεύθυνση για να λειτουργήσει πλήρως το Νοσοκομείο μας, όπως το θέλει και το έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής μας, σε πρώτη φάση επιβάλλεται η επιστροφή όλων τον εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, δεδομένου ότι τα επιστημονικά δεδομένα αυτής της περιόδου δίνουν την δυνατότητα και στην κυβέρνηση όχι να υποχωρήσει αλλά να προσαρμοστεί σε αυτά και να δώσει την αναγκαία και απαραίτητη αυτή λύση, δεδομένου  ότι οι συνάδελφοι μας δουλεύουν χωρίς ρεπό, χωρίς άδειες, με μειωμένες δυνάμεις σε κάθε βάρδια και σε συνθήκες σωματικής και ψυχικής εξαθλίωσης και  η ανακούφιση τους σε αυτή τη φάση μπορεί να προέλθει μόνο από την επιστροφή τον συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

 Πέρα από αυτό χρειάζονται νέες μόνιμες προσλήψεις και βεβαίως η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ) καθώς ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, λειτουργώντας έτσι  όλες τις δομές μας με μόνιμο προσωπικό, μακριά και έξω από τα ιδιωτικά συνεργεία των Εργολάβων, όπου θέλουμε να δώσετε ΣΑΦΗ και ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση και μάλιστα  ΑΜΕΣΑ  για συνέχιση των ΣΟΧ.

 Επίσης για να λειτουργήσουμε πλήρως και σωστά επιβάλλονται επιπλέον κτηριακές υποδομές,  για να στεγαστούν οι 150 και πλέον άστεγες κλίνες, αλλά και τμήματα και υπηρεσίες, όπως φαρμακείο, αποθήκη κ.λ.π.  

 Πέρα από αυτά τα ζητήματα, οφείλουμε να σας επισημάνουμε τις πάγιες διεκδικήσεις μας, που είναι: 

   - Η Ένταξη μας επιτέλους στα ΒΑΕ (βαρέα & ανθυγιεινά), χωρίς όρους και προϋποθέσεις, από την αρχή του εργασιακού μας βίου, με θεσμικά και οικονομικά οφέλη, στα πλαίσια των σχετικών προτάσεων της ομοσπονδίας μας, της ΠΟΕΔΗΝ.

   - Η Μισθολογική αναβάθμιση στο σύνολο του προσωπικού, με αύξηση του Βασικού Μισθού, αύξηση του ωρομισθίου για αργίες και νύχτες (π.χ. Δεν νοείται 8 € αμοιβή για την νύχτα) και βεβαίως η χορήγηση της χαμένης τριετίας στην μισθολογική μας εξέλιξη.

   - Η Ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση στη Νοσηλευτική, με διατάξεις για πρόσβαση σε αυτήν με προϋποθέσεις τόσο των ΤΕ νοσηλευτών όσο και των ΔΕ νοσηλευτών, εφόσον το επιθυμούν, επισημαίνοντας σας την αναγκαιότητα της διευθέτησης των οργανισμών των Νοσοκομείων σε ότι αφορά  τις θέσεις των εργαζομένων που υπάρχουν με βάσει τα νέα δεδομένα στην εκπαίδευση.

 - και βεβαίως οι αναγκαίες πλέον  κρίσεις των θέσεων ευθύνης. Εχουν περάσει κοντά 20 χρόνια χωρίς να έχουν γίνει κρίσεις, μια κατάσταση που αποτελεί  πεδίο έντονου κομματισμού με τις αναθέσεις διαχρονικά από τις Διοικήσεις, αναθέσεις και ρουσφετολογικές επιλογές όπου καταρρακώνονται προσωπικότητες - πτυχία και καριέρες.

 Κα Υπουργέ

 Η πανδημία απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο, ότι οι διαχρονικές προτάσεις του Υγειονομικού Συνδικαλιστικού μας Κινήματος είναι επίκαιρες και η εφαρμογή τους σηματοδοτεί ένα ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, γι΄ αυτό παρακαλούμε να αποδεχθείτε τις προτάσεις και τα αιτήματά μας.

*Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης» είναι ο Μιχάλης Στελλάτος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις