Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάρτες τέλος- ΔΕΙΤΕ πώς θα είναι το νέο σύστημα στάθμευσης στην Πάτρα- Πότε θα λειτουργήσει- ΕΙΚΟΝΕΣ

 Κάρτες τέλος- ΔΕΙΤΕ πώς θα είναι το νέο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

O Γιώργος Μελεσανάκης, ιδιοκτήτης της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, παρουσιάζει στο thebest.gr τον τρόπο λειτουργίας του

Από τα τέλη Μαρτίου, το αργότερο, θα λειτουργεί στην Πάτρα το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Οι ξυστές κάρτες θα αποτελούν παρελθόν ενώ ο δημότης θα έχει πλέον δύο τρόπους για να παρκάρει, στο κέντρο της Πάτρας, με σύμμαχο το κινητό του και μία εφαρμογή.

Υπεύθυνος για την εφαρμογή αυτή είναι ο Γιώργος Μελεσανάκης, ιδιοκτήτης της εταιρείας που έχει αναλάβει από τον Νοέμβριο του 2017 και το υπάρχον σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, μία εφαρμογή μέσα από την οποία οι δημοτικοί υπάλληλοι ελέγχουν τις ξυστές κάρτες που μπαίνουν στο αυτοκίνητο, και με βάση τους κανόνες που έχει ορίσει ο Δήμος.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr ο κ. Μελεσανάκης, «από το 2021 αναλάβαμε την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος το οποίο θα περιλαμβάνει μία εφαρμογή για τον δημότη. Με αυτή θα μπορεί ο καθένας να εκδίδει εισιτήρια από το κινητό του χωρίς να χρειάζεται να ψάχνει ξυστές κάρτες. Υπάρχει και ένα πενταψήφιο νούμερο στο οποίο ο δημότης θα μπορεί να στέλνει με ένα sms ένα συγκεκριμένο λεκτικό για να μπορεί και πάλι να εκδίδει το εισιτήριο του. Το νούμερο θα ανακοινωθεί τους δημότες ενώ το λεκτικό στο sms που θα στέλνουν θα αφορά στη ζώνη που θα παρκάρει το αυτοκίνητο αλλά και στην πινακίδα του. Το κόστος του μηνύματος θα είναι 0,31 ευρώ συν τον οποιανδήποτε φόρο που υπάρχει στην κινητή τηλεφωνία (εκτός το  ΦΠΑ που συμπεριλαμβάνεται στα 0,31 ευρώ). Θα σταματήσουμε λοιπόν να αγοράζουμε ξυστές κάρτες.

Πώς θα γίνεται η εγγραφή

Η εφαρμογή, τη οποία παρουσιάζει σήμερα το thebest.gr,  είναι απλή στη χρήση της. Την πρώτη φορά θα χρειαστεί ο δημότης να δώσει ένα μέιλ και έναν κωδικό προκειμένου να εγγραφεί. Από εκεί και πέρα με μία απλή διαδικασία θα βάζει την πινακίδα του και θα εκδίδει το εισιτήριό του. Το σύστημα είναι αρκετά έξυπνο ώστε να καταλαβαίνει από το γεωγραφικό στίγμα που είναι όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που χρειάζεται η εφαρμογή για να δουλέψει. Θα χρεώνεται σε αυτή την περίπτωση μία πιστωτική κάρτα. Θα υπάρχει ένα «πορτοφόλι» από το οποίο θα αφαιρούνται τα 0,30 λεπτά που είναι το κόστος του εισιτηρίου. Πάμε πλέον σε άλλο επίπεδο το σύστημα στάθμευσης στην Πάτρα».

 Τέρμα ο πονοκέφαλος με τις κάρτες

«Πλέον δεν χρειάζεται να ψάξουμε σημείο πώλησης για τις ξυστές κάρτες, να τις αγοράσουμε και να γυρίσουμε πίσω στο αυτοκίνητο μας για να τις τοποθετήσουμε» λέει ο κ. Μελεσανάκης. «Με το νέο σύστημα αποφεύγονται λάθη ενώ τα πλεονεκτήματα της νέας λύσης είναι πολλά.  Μην ξεχνάμε ότι το να βρεις ξυστές κάρτες δεν είναι εύκολο. Μπορεί κάποιος να πρέπει να πάει από την Αράτου στην πλατεία Γεωργίου προκειμένου να βρει κάρτες. Εξοικονομείται σημαντικός χρόνος για τον δημότη. Και περιβαλλοντικά ο νέος τρόπος είναι πολύ καλύτερος καθώς δεν σπαταλάται χαρτί».

Θα υποδεικνύει θέσεις στάθμευσης

Όπως επισημαίνει ο κ. Μελεσανάκης, «μελλοντικά το σύστημα μπορεί να επεκταθεί και να υποδεικνύει στους δημότες που υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης. Η ίδια η εφαρμογή θα ενημερώνει π.χ. όταν είσαι στην Αράτου ποιες είναι οι κοντινές θέσεις που είναι διαθέσιμες. Η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να σε ειδοποιήσει πριν λήξει το εισιτήριο έτσι ώστε να πάρεις το όχημα σου.   

Το σύστημα αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται από στελέχη της εταιρείας και υπαλλήλους του Δήμου Πατρέων. Άνθρωποι εκδίδουν το εισιτήριο τους ηλεκτρονικά, ελέγχεται από τους δημοτικούς υπαλλήλους και φαίνεται από τις δοκιμές ότι λειτουργεί σωστά. Το έργο πρέπει να έχει παραδοθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου αν και θεωρούμε ότι θα είναι έτοιμο νωρίτερα».

Να σημειώσουμε ότι παράλληλα με την εφαρμογή, ως επιλογή θα παραμεινούν και οι ξυστές κάρτες για όσους τις προτιμούν.

Εικόνα της εφαρμογής που πλησιάζει αρκετά αυτή που θα έχει στην τελική της μορφή

https://newmedia.thebest.gr/i/w300/yxknj...

https://newmedia.thebest.gr/i/w300/yxknjxnfcc61e9704bf0ca0.png

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις