Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λαϊκή Συνέλευση Κεντρικού Διαμερίσματος: " H κυβερνητική πολιτική οδηγεί τους Δήμους σε χρεωκοπία"

Λαϊκή Συνέλευση Κεντρικού Διαμερίσματος:...

Αιχμή του δόρατος οι διακοπές των ηλεκτροδοτήσεων νοικοκυριών

"Η κυβερνητική πολιτική οδηγεί τους Δήμους σε χρεωκοπία με στόχο να τους καταστήσει απλούς διαχειριστές και το δημοτικό έργο να το αναλάβουν εργολάβοι, ενάντια σε αυτή την προοπτική επιλέγουμε το δρόμο του αγώνα για να διεκδικήσουμε, μαζί με το λαό της Πάτρας, όλα όσα μας ανήκουν. Να διεκδικήσουμε λύσεις στα ζητήματα της πόλης και του λαού. Να διεκδικήσουμε τα κονδύλια που ο νόμος προβλέπει για το Δήμο Πατρέων και η κυβέρνηση αδικαιολόγητα τους παρακρατεί".


Αυτά είπε, μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στη χθεσινοβραδυνή συνάντηση του Κεντρικού Διαμερίσματος, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, καλώντας τους εκπροσώπους, που συμμετείχαν, στη μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία από την Πάτρα ως το Σύνταγμα και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης του δίκιου του πατραϊκού λαού, το Σάββατο 29 Γενάρη.

Ανοίγοντας τη συζήτηση η Πρόεδρος του Κεντρικού Διαμερίσματος, Αιμιλία Θεοφιλάτου, αναφέρθηκε στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δημότες με την πανδημία και την υγειονομική κρίση να συνεχίζονται και την ακρίβεια να καλπάζει και να πλήττει βάναυσα το λαό.

Είπε ότι μέσα σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον ο Δήμος καλείται να προγραμματίσει έργα και να παλέψει για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων.

Στη συνέχεια η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη αναφέρθηκε στην πανδημία, στην ακρίβεια, στις διακοπές στις συνδέσεις ρεύματος και στη συνολική κυβερνητική πολιτική που επηρεάζει δυσμενώς το λαό και το έργο του Δήμου και κάλεσε όλους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στο Σύνταγμα για να διεκδικήσει η Πάτρα ό,τι της αξίζει, εν έτει 2022, και της το οφείλουν.

«Κάνουμε αγώνα δρόμου για επανασυνδέσεις –τόνισε- αλλά βλέπουμε ότι ροκανίζουν το χρόνο για να παρέλθει η λήξη της προθεσμίας και αυτές να μη γίνουν. Πώς να εξηγήσουμε αλλιώς ότι εδώ και 10 ημέρες έχουμε στείλει αιτήσεις, με όλα τα δικαιολογητικά, για επανασυνδέσεις και απάντηση καμία;

Η κατάσταση αυτή έχει ασφαλώς επιβαρύνει δυσβάστακτα και το Δήμο. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Δεν θα μας χαρίσει κανείς τίποτε αν δεν αγωνιστούμε. Γι΄ αυτό καλούμε όλους να διεκδικήσουμε μαζί όσα δικαιούμαστε, στη συγκέντρωση το Σάββατο 29 Γενάρη στο Σύνταγμα».

 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, πήρε το λόγο και παρουσίασε το πώς έχει η κατάσταση στο Δήμο.

Ο Δήμαρχος είπε:

«Για να κάνουμε έργο πρέπει να έχουμε χρήματα και προσωπικό. Ο ελληνικός λαός - και μέσα σε αυτόν και ο πατραϊκός λαός – πληρώνει φόρους άμεσους και έμμεσους, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, φόρο στα καύσιμα, φόρο στα τσιγάρα και στα ποτά, οποιονδήποτε φόρο έχει θεσπίσει το κράτος που τους εισπράττει.

Αν είχαμε όλα τα χρήματα που μας έχουν παρακρατήσει όλα αυτά τα χρόνια, μιλάμε για 500 εκ. ευρώ περίπου, θα κάναμε υπερδεκαπλάσιο έργο για την πόλη από αυτό που γίνεται σήμερα (ασφαλτοστρώσεις, πλατείες, διανοίξεις οδών, παιδικές χαρές, σχολεία, νηπιαγωγεία, νέοι παιδικοί σταθμοί, γήπεδα, χώροι άθλησης και πολιτισμού, κ.ο.κ.).

Με την πολιτική τους θέλουν να μας οδηγήσουν στο να παραχωρηθεί το δημοτικό έργο στους εργολάβους ιδιώτες. Δεν είναι τυχαίο ότι στις λιγοστές (4 θέσεις για το Δήμο Πατρέων το 2022) προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ δεν ενέκριναν εργάτες, αλλά μόνο μηχανικούς. Θέλουν τους Δήμους μάνατζερ να παίρνουν λεφτά με φόρους που θα επιβάλλουν στους δημότες τους.

Παράλληλα κάναμε έργα και συνεχίζουμε να κάνουμε. Αναφέρω, για το Κεντρικό Διαμέρισμα, την ανάπλαση της Άνω πόλης, του Βλατερού, της Γούβας, της Μανιακίου, του Λαδόπουλου, την αναζωογόνηση των Προσφυγικών που εντάχθηκε σε πρόγραμμα, την πλατεία Ελευθερίας που θα ενταχθεί σε πρόγραμμα, τα Σχολεία, τα δημοτικά γήπεδα κι ένα σωρό άλλα έργα».

 

Στη συνέχεια πήρα το λόγο οι εκπρόσωποι των φορέων που αναγνώρισαν το έργο που γίνεται από τη Δημοτική Αρχή και έθεσαν ζητήματα που τους απασχολούν στις περιοχές τους.

Στη χθεσινοβραδυνή συνέλευση, παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Βίβιαν Σαμούρη, Χρήστος Κορδάς και Νίκος Ασπράγκαθος, η Πρόεδρος του Κεντρικού Διαμερίσματος, Αιμιλία Θεοφιλάτου, εκπρόσωποι του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, του Συλλόγου της Γούβας, του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Αγίου Νεκταρίου, της Επιτροπής Αγώνα Άνω Πόλης κατά των κεραιών κινητής τηλεφωνίας κι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων «Ώρα Πατρών» και «Πάτρα η Δική μας Πόλη».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις