Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα "κάγκελα" τα ΑΕΙ με την εγκύκλιο Κεραμέως για τις εξετάσεις - Κρίσιμη η σύνοδος πρυτάνεων

Στα "κάγκελα" τα ΑΕΙ με την εγ...

Τα αιτήματά τους

Έντονες είναι οι αντιδράσεις καθηγητών και φοιτητών για την εγκύκλιο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως που αφορά την φυσική παρουσία καθηγητών και σπουδαστών στα αμφιθέατρα για τα τελευταία μαθήματα πριν από την εξεταστική περίοδο.

Μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας καταγγέλουν ότι «χωρίς να λάβουν υπόψην τις θέσεις των πανεπιστημιακών στην οδηγία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι "η διενέργεια εξετάσεων κατά την εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου του  ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 στα ΑΕΙ θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία"». 

Επίσης καταγγέλουν ότι «οι φοιτητές που νοσούν με λοίμωξη, δεν θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απομόνωση και θα εξεταστούν σε άλλες ημερομηνίες». 

Όλα όσα καταγγέλονται σε συνδυασμό με ότι τα πανεπιστήμια επί ενάμιση χρόνο παρέμεναν κλειστά και τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην κοινότητα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις οι οποίες θα συζητηθούν στην αυριανή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Πρυτάνεων.  

Βασικό αίτημα των ακαδημαϊκών παραμένει να διενεργηθούν οι εξετάσεις δια ζώσης στα λεγόμενα «μικρά αμφιθέατρα» και εξ αποστάσεως -όπου χρειαστεί– στις πολυάριθμες σχολές. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις