Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για τη λήψη μέτρων στήριξης των επαγγελματιών μουσικών

Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για τη λήψη ...

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητάει τη λήψη μέτρων οικονομικής στήριξης των επαγγελματιών μουσικών.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

 "Τα πρόσφατα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης της πανδημίας, που προβλέπουν την απαγόρευση μουσικής στις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής, δημιουργούν προβλήματα επιβίωσης στον κλάδο των επαγγελματιών μουσικών. 

Συγκεκριμένα, εκατοντάδες επαγγελματίες μουσικοί αναμένεται να στερηθούν το εισόδημά τους για τουλάχιστον ένα μήνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν προηγηθεί πέντε ολόκληροι μήνες υπολειτουργίας τους εξαιτίας της πανδημίας. 

Η πολύμηνη απουσία τους από την εργασία, έχει οδηγήσει τους επαγγελματίες μουσικούς σε οριακό σημείο, αφού πολλοί αδυνατούν πλέον να καλύψουν ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης. 

Συνεπώς, είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης του κλάδου. 

Συγκεκριμένα, προτείνεται η μηνιαία αποζημίωση. τους, η διακοπή κάθε διαχωρισμού σε επαγγελματικούς κλάδους δύο ταχυτήτων, η οικονομική αποζημίωση για τους μήνες από τον Αύγουστο έως το Δεκέμβριο του 2021, η ένταξη στο μητρώο ανέργων όσων διαθέτουν τις προϋποθέσεις και η χορήγηση δωρεάν rapid και PCR τεστ σε όλους". 


Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Οικονομικών: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό τη λήψη μέτρων στήριξης του κλάδου των επαγγελματιών μουσικών και β) πότε αναμένεται η εφαρμογή των παραπάνω μέτρων._

 



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις