Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: Θεοφάνεια στο Χιονοδρομικό- 3.500 Ι.Χ., 7.000 άτομα, δεκάδες «εισαγόμενα» κρούσματα

Καλάβρυτα: Θεοφάνεια στο Χιονοδρομικό- 3...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Περιφρούρηση διασποράς από Δήμο και Χιονοδρομικό

Έντονη είναι η ανησυχία στην πόλη των Καλαβρύτων, με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, γεγονός που οφείλεται στην μεγάλη επισκεψιμότητα που υπάρχει στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο ανήμερα των Θεοφανείων στο Χιονοδρομικό έφτασαν 3.500 αυτοκίνητα πράγμα  που σημαίνει ότι οι επισκέπτες ανήλθαν σε  6.000 και 7.000 άτομα ενώ υπάρχει φόβος για πιθανή μεγαλύτερη διασπορά γι’αυτό τόσο ο Δήμος όσο και το Χιονοδρομικό λαμβάνουν όλα τα δυνατά μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Σύμφωνα με το πρόεδρο του Χιονοδρομικού Κέντρου Αλέξη Άγριο, οι επισκέπτες είναι συνεπείς με την τήρηση των μέτρων. Μιλώντας στο thebest.gr επεσήμανε σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων: «Στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων υπάρχει μια άνοδος των κρουσμάτων και εν μέρει είναι φυσιολογική γιατί είχε πάρα πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα  αυτή την περίοδο. Πάντως, να αναφέρουμε ότι στην περιοχή των Καλαβρύτων αλλά και στο Χιονοδρομικό σε συνεργασία με το νοσοκομείο Καλαβρύτων και την 6η ΥΠΕ, υποβάλλουμε σε δωρεάν τεστ όλο τον κόσμο, ώστε να βρίσκουμε τα κρούσματα άμεσα και να μπορέσουμε να σταματήσουμε τη διασπορά όσο πιο σύντομα γίνεται ενώ, οι εργαζόμενοι του Χιονοδρομικού υποβάλλονται καθημερινά σε rapid test”.

Από την πλευρά του ο Δήμος Καλαβρύτων, προσπαθεί με κάθε τρόπο να «περιφρουρήσει» τον ιό στην περιοχή και όπως είπε στο thebest.gr ο γιατρός και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου Θόδωρος Νασιώτης, γίνεται προσπάθεια να απομονώνονται άμεσα τα κρούσματα προκειμένου να μην υπάρχει διασπορά στην κοινότητα. Όπως αναφέρει, η αύξησή τους δεν αφορά μεγάλη μερίδα ντόπιων αλλά κυρίως επισκεπτών που υποβάλλονται σε τεστ με την έλευσή τους στην πόλη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νασιώτης, λέει σχετικά με τα τεστ:  «Έχουμε προγραμματίσει για την επόμενη Τρίτη, να κάνουμε τεστ σε όλο τον ντόπιο πληθυσμό. Παρακαλούμε και όσους δουλεύουν στα καταστήματα να έρθουν να κάνουν rapid για να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Αμέσως μετά,  θα πάμε στην ενδοχώρα, στις άλλες κοινότητες του Δήμου, για να έχουμε μια πλήρη εικόνα στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης»

Σε ό, τι αφορά τους εμβολιασμούς επισημαίνει ότι στην πόλη το Καλαβρύτων είναι μεγάλος ο αριθμός των εμβολιασμένων, ωστόσο  το πρόβλημα είναι στα χωριά. «Υπάρχουν ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι τους και νομίζουν ότι δεν θα κολλήσουν. Αυτούς προσπαθούμε να πείσουμε γι’ αυτό και κάνουμε εκστρατεία ώστε να καταλάβουν ότι δεν είναι έτσι όπως το σκέφτονται και ότι ο ιός μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι φαντάζονται».

 ΦΩΤΟ: ΑΛΕΞΗΣ ΓΚΛΑΒΑΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις