Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Και το καρναβάλι αρχίζει- Στα Παλαιά Σφαγεία η Τελετή Έναρξης- Η ανάρτηση της απόφασης- Τι θα δούμε

Και το καρναβάλι αρχίζει- Στα Παλαιά Σφα...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Όλα όσα θα δούμε

Αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Καρναβαλικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, για την Τελετή Έναρξης του Καρναβαλιού που έχει αναλάβει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Σύμφωνα με την αναρτημένη απόφαση η Τελετή Έναρξης θα γίνει σε κλειστό χώρο στα Παλαιά Σφαγεία. Στο πρώτο μέρος της θα πραγματοποιηθούν θεατρικά δρώμενα με τη συμμετοχή τριάντα ηθοποιών-χορευτών και καλλιτεχνική σύνδεση της παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ «Εκκλησιάζουσες-Μια κωμωδία». Η διάρκειά τους θα είναι 20 λεπτών και θα είναι σκηνοθετημένα από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Λουκά Θάνου. 

Συγκεκριμένα στη σκηνή θα ανέβει το μπαλέτο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ- Πάτρας, με τέσσερις πρωταγωνιστές από την παράσταση, δύο  τραγουδιστές, χορωδία οκτώ ατόμων και ορχήστρα κρουστών δέκα ατόμων.

Ακολούθως μια πολύχρωμη Καρναβαλική γιορτή θα δώσει τον ρυθμό της και θα πετάξει τις σπίθες της σ’ όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια λαϊκή γιορτή από την Πάτρα ως τη Λατινική Αμερική με παραδοσιακές διασκευές, pop, rock, swing , σάμπα με την υπογραφή του Σωτήρη Ντούβα στην μουσική επιμέλεια και την ενορχήστρωση. Θα ακουστούν  τραγούδια της Πατρινής Αποκριάς διασκευασμένα και μπλεγμένα με την παραδοσιακή μας μουσική, Cartoon μουσική από γνωστά soundtracks και απρόσμενες μελωδικές συνέχειες. Επίσης θα περιλαμβάνει ακούσματα της εφηβικής μας ηλικίας με νέα χροιά και διαχρονικές συνθέσεις 60's 80's και 90's με χορευτική διάθεση. Το show θα έχει επίσης απρόσμενα χρώματα από το εξωτερικό και τη διεθνή μουσικοχορευτική οικογένεια.

Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά τηλεοπτικά και μέσω διαδικτύου με live streaming. Παρουσιαστές θα είναι οι τελάληδες των προηγούμενων ετών Μαρία Αγουρίδη και  Γιώργος Λογαράς, ενώ τα κείμενα θα είναι του Τζίμη Πολίτη.

Επιπλέον, στον προγραμματισμό περιλαμβάνονται, εντός των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, πέντε θεατρικά δρώμενα, με στιγμιότυπα από την παράσταση «Εκκλησιάζουσες-Μια κωμωδία», σε διάφορα σημεία της Πάτρας, με συχνότητα κάθε τρείς με πέντε ημέρες.

Μέρος όλων των δρώμενων, θα είναι και οι κατασκευές που ήδη κατασκευάζονται στο Καρναβαλικό Εργαστήριο, οι οποίες θα περιφέρονται από ηθοποιούς –χορευτές, σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πλαισιωμένες με μουσική και φωτισμό, σχεδόν καθημερινά. Σε αυτό το σημείο, να αναφερθεί ότι το κόστος των Θεατρικών Δρώμενων μειώνεται κατά 5.000€ επειδή λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης στην πλατεία Γεωργίου Α΄, αλλά σε κλειστό χώρο στα Παλαιά Σφαγεία, οπότε και δεν θα υπάρξει το δρώμενο με τους 30 ηθοποιούς – χορευτές όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει καθ΄ όλη τη διάρκεια τη ημέρας με σταδιακή κορύφωση το βράδυ στην Τελετή Έναρξης. Οπότε και το συνολικό κόστος των θεατρικών δρώμενων από 15.000€ διαμορφώνεται στα 10.000€.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις