Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Προαστείου τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Στεφάνου

Στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Προαστείου ...

Τη Θεία λειτουργία τέλεσε ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος, ο οποίος τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων χοροστάτησε στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Ευαγγελιστρίας

Την περασμένη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021 η Αγία μας Εκκλησία τίμησε τον Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιάκονο Στέφανο.

Στην πόλη των Πατρών, και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Προαστείου, η δεύτερη Αγία Τράπεζα του Ναού είναι αφιερωμένη στον μεγάλο αυτόν Άγιο και την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Στον λόγο του προς το φιλέορτο και φιλακόλουθο εκκλησίασμα, τόνισε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Χρύσανθος τα εξής:

"Αδελφοί μου, ο Πρωτομάρτυρας που τιμούμε σήμερα, έδειξε με θάρρος και τόλμη πως δεν υπάρχει κάτι πιο σπουδαίο από το να υπερασπιστείς την πίστη σου στον Αναστάντα Κύριο!

Ο Αρχιδιάκονος Στέφανος με ανύστακτο ενδιαφέρον και αγάπη θυσιαστική διηκόνησε κοντά στην πρώτη χριστιανική κοινότητα των Ιεροσολύμων, εργαζόμενος "ἀπὸ φυλακῆς πρωΐας μέχρι νυκτός" (Ψ., 129, 6), μη φειδώμενος κόπων και μόχθων, τιμώντας αυτή τη διακονία που τού εμπιστεύθηκαν οι Απόστολοι "μέχρι θανάτου".

Ο Άγιος Στέφανος όχι μόνο δεν λιποψύχησε προ του φρικτού μαρτυρίου του, αλλά, με άπειρη αγάπη και προσευχητικά ικέτευσε τον Λυτρωτή υπέρ των δολοφόνων του. "Κύριε, μή στήσῃς αὐτοῖς τήν ἁμαρτίαν ταύτην” (Πράξ. 7, 60) ψέλλισε, κι έβλεπε τους Ουρανούς να ανοίγουν για αυτόν, κατά την ώρα του μαρτυρικού τέλους της επιγείου του ζωής.

Ας είναι, αδελφοί μου, πρότυπο για όλους εμάς η αγάπη, ο ιερός ζήλος, η διακονία του πλησίον, και είθε να αξιωθούμε του Παραδείσου!"

Ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, κλείνοντας την ομιλία του, μετέφερε τις δέουσες πατρικές ευχές και ευλογίες του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, προς τους εορτάζοντες και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Τέλος την Κυριακή 26/12/2021, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων ο κ. Χρύσανθος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών και στο κήρυγμά του επεσήμανε πως αυτήν την ημέρα (26 Δεκεμβρίου), επιτελούμε σύναξη οι πιστοί για να τιμήσουμε την Παναγία, η οποία "εν γαστρί χωρήσασα τον Αχώρητον".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις