Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Μεγάλο το ενδιαφέρον των Πατρινών για τον "Καρυοθραύστη" του ΔΗΠΕΘΕ στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Μεγάλο το ενδιαφέρον των Πατρινών για το...
Μαρτάτος Tάκης

Την αποψινή παράσταση αναμένεται να παρακολουθήσουν και οι χορογράφοι Άγγελος Χατζής της Λυρικής Σκηνής και Χάρης Μανταφούνης

Εγκαίρως θα πρέπει οι Πατρινοί να κλείσουν τα εισιτήρια τους για την λαμπερή και άκρως γιορτινή παράσταση «Ο Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι που έχει ανέβει από το νεοσύστατο μπαλέτο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων», μιας και η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη. Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου του θεάτρου, μετά τις sold out παραστάσεις του Δεκεμβρίου ο «Καρυοθραύστης» συνεχίζει δυναμικά και τον Ιανουάριο στο Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας και οι προσεχείς παραστάσεις, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, Σάββατο 1/1/2022 στις 19:00 και την Κυριακή 2 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι και στις 19:00, να είναι sold out.

Όπως πληροφορηθήκαμε, την αποψινή παράσταση της Πέμπτης στις 19.00 πρόκειται να παρακολουθήσουν και δύο γνωστοί και καταξιωμένοι χορογράφοι, ο Άγγελος Χατζής από την Εθνική Λυρική Σκηνή και ο κύριος Χάρης Μανταφούνης.

Η παράσταση «Ο Καρυοθραύστης» έχει ανέβει υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση του Λουκά Θάνου, νυν καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και σε χορογραφία του Γιάννη Αντωνίου, ο οποίος έχει χορέψει και χορογραφήσει για πολλά χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ενώ στην Πάτρα έχει συνεργαστεί με το Dansarte της χορογράφου Τατιάνας Λοβέρδου.

Στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας που ήδη έχουν αγαπήσει οι θεατές, σημαντική είναι και η συμβολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς έχει παραχωρήσει κοστούμια της.

Το έργο «Καρυοθραύστη» πρωτοπαρουσιάστηκε στο αυτοκρατορικό θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης στις 18 Δεκεμβρίου 1892, σε χορογραφία του Λεφ Ιβάνοφ, λιμπρέτο του Μαριούς Πετιπά και μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Η υπόθεση του μπαλέτου βασίζεται στο διήγημα του Ε.Τ.Α. Χόφμαν Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιών, το οποίο διασκεύασε ο Γάλλος συγγραφέας Αλέξανδρος Δουμάς.

Υπόθεση:

Παραμονή Χριστουγέννων. Η μικρή Κλάρα παίρνει δώρο από τον νονό της Ντροσελμάγιερ, τον τρομερό εφευρέτη, ένα μικρό, ξύλινο στρατιωτάκι που χρησιμεύει ως καρυοθραύστης. Τη νύχτα, όταν όλοι κοιμούνται, η Κλάρα πηγαίνει στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο για να κοιμίσει το αγαπημένο της στρατιωτάκι. Το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα και η Κλάρα βρίσκεται σ’ ένα μυστηριώδη, φανταστικό κόσμο. Εκεί, σ’ ένα εφιαλτικό πεδίο μάχης, ο Kαρυοθραύστης καλείται ν’ αντιμετωπίσει τους μοχθηρούς ποντικούς και τη Βασίλισσά τους.

Ο Kαρυοθραύστης αναδεικνύεται σε νικητή της μάχης και μεταμορφώνεται σε γοητευτικό πρίγκιπα. Μαζί με τη μικρή Κλάρα ξεκινάνε ένα μαγευτικό, ονειρικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις!

Λιμπρέτο-Χορογραφία: Γιάννης Αντωνίου

Βοηθός χορογράφου: Όλγα Θάνου.

Χορεύουν οι:

Εμμανουέλα Αλεξανδρινάκη,  Αγγελική  Αναργύρου,  Μαρία Καμπανού,  Ανναθαλία Καράμπελα,   Χριστιάνα  Κατσιμπράκη,  Μαρία Κίκινα,   Ιωάννα Λουπέτη, Νόνη Μπούφη, Errik Nour,  Αγγελική Πετράκη, Αλεξία Τσουρεκά, Άννα Φυτιλά, Ορφέας Χατζησπύρου.

Πρόγραμμα παραστάσεων:

Σάββατο 1η Ιανουαρίου στις 19:00

Κυριακή 2 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι και στις 19:00

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου στις 19:00

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου στις 19:00

Σάββατο 8 Ιανουαρίου στις 19:00

Κυριακή 9 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι και στις 19:00.

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων -Ταμείο θεάτρου: τηλ. 2610 273613.

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων:

https://www.ticketservices.gr/event/karyothrafstis-dipethe-patras/?lang=el

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ, Φοιτητικό, Μαθητικό, ΑΜΕΑ, Ανέργων 8 ευρώ.

*Να προσθέσουμε τέλος πως η παράσταση που ήταν προγραμματισμένη να δώσει το Μπαλέτο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με τον «Καρυοθραύστη» Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας στην γειτονική Αμαλιάδα στις 27 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε και αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά το πέρας των παραστάσεων της Πάτρας, δηλαδή μετά τις 10 Ιανουαρίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture