Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια είπαν στον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμο

Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια ...

Στα γραφεία της Μητροπόλεως στο Αίγιο

Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και θερμές ευχές δέχθηκε το πρωί της Πέμπτης και την Παρασκευή 24/12, παραμονή της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στο κέντρο του Αιγίου που «πλημμύρισαν» από τις παιδικές φωνές μικρών μαθητών και μαθητριών, που τον επισκέφθηκαν για να του ψάλλουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είδαμε στο σάιτ της Μητρόπολης, τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκαν μαθητές και μαθήτριες από το Κατηχητικό σχολείο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου, συνοδευόμενοι από τους κατηχητές που έψαλλαν τα κάλαντα, αλλά και τραγούδησαν διάφορα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ευχόμενοι με τον τρόπο τους τα «Χρόνια Πολλά».

Ακολούθησαν η Φιλαρμονική Αιγίου, το Νεανικό Φωνητικό Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής και η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.

Ο κ. Ιερώνυμος άκουσε με πολλή προσοχή και συγκίνηση τα παιδιά, ευχαριστώντας παράλληλα τον χοράρχη κ. Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλο καθώς και τους καθηγητές κ. Σπύρο Οικονομόπουλο και Βασίλειο Μπίκο αντίστοιχα, οι οποίοι, όχι μόνο έχουν διακονήσει το ιερό αναλόγιο, αλλά και έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο χώρο της υμνολογίας και της παραδοσιακής μουσικής.

«Με αυτό το πνεύμα να είστε πάντοτε», ήταν η ευχή του Ποιμενάρχου της γειτονικής Μητρόπολης, ο οποίος ακολούθως υπενθύμισε στα παιδιά να μην λησμονήσουν να επισκεφθούν τον Χριστό μας στο σπίτι Του, την Εκκλησία, την ημέρα της γιορτής Του, τα Χριστούγεννα.

Όταν η τέχνη και η νεολαία εκφράζουν ανιδιοτελή αγάπη, οι γιορτές βρίσκουν το πραγματικό τους νόημα, ανέφερε τέλος η ανάρτηση του σάιτ της Μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις