Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το σοκ της Φάτνης και η "επιδημία" βανδαλισμών στην Πάτρα- Τι λέει η δημοτική αρχή

Το σοκ της Φάτνης και η "επιδημία&q...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η δυσάρεστη έκπληξη

Σοκ προκάλεσαν οι σημερινοί βανδαλισμοί στην Χριστουγεννιάτικη Φάτνη στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, οι οποίοι έρχονται ως συνέχεια  των πολλών και συχνά εκτεταμένων βανδαλισμών σε διάφορα σημεία της πόλης και προκαλούν προβληματισμό, συχνά δε και οργή.

Πάτρα: Έσπασαν τη φάτνη στην πλατεία Γεωργίου και έστησαν σκηνή σεξουαλικού περιεχομένου

Στο thebest.gr μιλάει ο Ανδρέας Αντωνόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Πατρέων, σχετικά με το φαινόμενο που παρατηρείται και έκανε πολλούς Πατρινούς σήμερα να εκπλαγούν δυσάρεστα τόσο από το εύρος, όσο και από το ύφος των βανδαλισμών στη Φάτνη.

Ο κ. Αντωνόπουλος καταδικάζει τους βανδαλισμούς,  επισημαίνει ότι ήδη οι ζημιές στη Φάτνη έχουν αποκατασταθεί ενώ σημειώνει ότι δυστυχώς  κάθε χρόνο, λίγο πολύ, αυτές οι κατασκευές πέφτουν «θύματα» βανδάλων. «Είναι ένα φαινόμενο που το παρατηρούμε σε διάφορες περιπτώσεις, στα κοινόχρηστα ποδήλατα, στους στολισμούς, στα παγκάκια, στις παιδικές χαρές και σε άλλα μέρη», λέει.

 «Δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα για το ποιοι προκαλούν  τις ζημιές ώστε να το αντιμετωπίσουμε. Παράδειγμα, μια χρονιά στο καρναβάλι όταν  κάηκε ο μπάστακας μπροστά στο Δημαρχείο και έπιασε ένα δέντρο φωτιά,  υπεύθυνος ήταν ένας ιερέας εκτός εαυτού. Στα κοινόχρηστα ποδήλατα είχαμε ανακαλύψει ότι ήταν ανήλικοι Ρομά. Σε μια  περίπτωση, σε παιδική χαρά ήταν ηλικιωμένος που ενοχλούνταν από τις φωνές των παιδιών».

«Ο δημόσιος χώρος είναι το σπίτι μας»

Ο Ανδρέας Αντωνόπουλος, αποδίδει το φαινόμενο στην αδιαφορία για το δημόσιο χώρο και σημειώνει: «Υπάρχει αδιαφορία για την πόλη και το βλέπουμε συνολικά, πως φερόμαστε στον πεζόδρομο, πως φερόμαστε σε μια καινούργια κατασκευή. Δεν σεβόμαστε τον δημόσιο χώρο, δεν τον θεωρούμε δικό μας, το θεωρούμε ξένο… Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο δημόσιος χώρος είναι κοινόχρηστος και είναι για όλους, είναι όπως το σπίτι μας, το μπαλκόνι του σπιτιού μας και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας».

Η Δημοτική Αρχή καταγγέλλει τους βάνδαλους

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Πατρέων, αναφέρει σχετικά με τον βανδαλισμό της Φάτνης και καλεί τον Πατραϊκό λαό να υπερασπιστεί την πολή του. Συγκεκριμένα, τονίζει: "Άγνωστοι δράστες σήμερα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, βανδάλισαν στο Χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας Γεωργίου την φάτνη, καταστρέφοντας τις κατασκευές μέσα σ’ αυτήν.

Η Δημοτική Αρχή καταγγέλλει τους βάνδαλους, που για μια ακόμα φορά προσπαθούν να καταστρέψουν ό,τι όμορφο γίνεται στην πόλη. Το ίδιο έχει γίνει σε σχολεία και πλατείες, στους μπάστακες μπροστά στο Δημαρχείο την περίοδο του Καρναβαλιού, με τα κοινόχρηστα ποδήλατα και σταθμούς ποδηλάτων, αλλά και τα προηγούμενα Χριστούγεννα, με τις Χριστουγεννιάτικες μπάλες στην πλατεία Τριών Συμμάχων και το χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Όλγας).

Ο Πατραϊκός λαός, μπορεί να υπερασπιστεί την πόλη του, διαμορφώνοντας τις αναγκαίες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, που θα βάλουν φραγμό σ’ αυτό τον δρόμο που επιλέγουν κάποιοι".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις