Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποια εμβόλια δεν παρέχουν προστασία απέναντι στην Ομικρον

Ποια εμβόλια δεν παρέχουν προστασία απέν...

Δημοσίευμα των New York Times

Ψυχρολουσία για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί με m RNA, δηλαδή με Pfizer και Moderna, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times τα εμβόλια αδενοϊού δεν προσφέρουν σχεδόν καμία άμυνα έναντι της Όμικρον.

Ποια είναι αυτά:
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sinopharm
Sinovac
Sputnik

Ένας αυξανόμενος όγκος προκαταρκτικών ερευνών δείχνει ότι τα εμβόλια Covid-19 που χρησιμοποιούνται στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου δεν προσφέρουν σχεδόν καμία άμυνα ενάντια στη μόλυνση από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Omicron.

Όλα τα εμβόλια εξακολουθούν να φαίνεται να παρέχουν σημαντικό βαθμό προστασίας από σοβαρές ασθένειες από την Ομικρον, που είναι ο πιο κρίσιμος στόχος.

Ωστόσο, μόνο τα εμβόλια Pfizer και Moderna, όταν ενισχύονται με αναμνηστική δόση, φαίνεται να έχουν επιτυχία στη διακοπή των λοιμώξεων και αυτά τα εμβόλια δεν είναι διαθέσιμα στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου.

Τα άλλα εμβόλια – συμπεριλαμβανομένων εκείνων από την AstraZeneca, την Johnson & Johnson και τα εμβόλια που κατασκευάζονται στην Κίνα και τη Ρωσία – δεν φαίνεται να είναι αποτελεσματικά στη διακοπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

Από την άλλη πλευρά, το εμβόλιο της Moderna (mRNA) φαίνεται πως με την 3η δόση αυξάνει 37 φορές τα αντισώματα κατά της Όμικρον.

Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους, η έρευνα του CDC έδειξε ότι είναι 20 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν και 10 φορές πιο πιθανό να προσβληθούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις