Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απίστευτες περιπτώσεις «ξεχειλωμένων» λογαριασμών ρεύματος- Οπωροπωλείο πληρώνει 3.200 ευρώ το μήνα!

 Πάτρα: Απίστευτες περιπτώσεις «ξεχειλωμ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Οι αυξήσεις στην ενέργεια καταδικάζουν τις επιχειρήσεις- Δείτε χαρακτηριστικά παραδείγματα λογαριασμών που ανέβασαν την .. πίεση των αποδεκτών τους στα ύψη

Τεράστια προβλήματα συνεχίζει να δημιουργεί στις επιχείρησες η αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Στην Πάτρα υπάρχουν τρανταχτές περιπτώσεις επαγγελματιών που βλέπουν παραφουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος, «σε οπωροπωλείο που στο παρελθόν ερχόταν λογαριασμός 2.000 το μήνα, τώρα η τιμή του ρεύματος έφτασε τα 3.200 και μάλιστα η συγκεκριμένη επιχείρηση προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της ιδιωτικής εταιρείας που της παρέχει ρεύμα. Σε κατάστημα με τρόφιμα όπου πάλι υπάρχουν ψυγεία, από 1.700 ευρώ το μήνα ο λογαριασμός ανέβηκε στις 2.700. Ζαχαροπλαστεία, αρτοποιία, κρεοπωλεία και γενικά μαγαζιά που έχουν ψυγεία, έχουν δυσκολευτεί πάρα πολύ. Είναι τρελό να σου έρχεται ο λογαριασμός 1.000 ευρώ παραπάνω από αυτό που ερχόταν.  Εξαρτάται πολύ από τις ανάγκες του κάθε μαγαζιού, αλλά 1.000 ευρώ σημαίνει ένας υπάλληλος. Θα πρέπει να τον διώξουμε για να επιβιώσει το μαγαζί. Το θέμα της ενέργειας είναι σοβαρό και πρέπει να υπάρξει ισορροπία.

Πάρα πολλοί πηγαίνουν και κάνουν διακανονισμούς με τις εταιρείες γιατί δε γίνεται να πληρωθεί ένα τόσο μεγάλο  ποσό και εν όψει Χριστουγέννων. Από τον Ιούλιο περίπου υπήρχαν όλο και πιο ψηλές χρεώσεις αλλά τώρα έχει γίνει και αναδρομική χρέωση. Οι επαγγελματίες αιφνιδιάστηκαν μέσα στον Νοέμβριο.  Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας  προκειμένου να γίνει κάτι με την ενέργεια, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Για τα καταστήματα δεν έχει υπάρχει κάποια πρόβλεψη ή μέριμνα».

Παράλληλα ο κ. Ζαφειρόπουλος τόνισε ότι «την περασμένη Κυριακή είχε μία κίνηση στα μαγαζιά όμως δε θύμιζε τις καλές Κυριακές. Η τελευταία Κυριακή του χρόνου με τα καταστήματα ανοιχτά, έχει πέσει πιο νωρίς και τα δώρα δεν έχουν πληρωθεί. Από αυτό το δώρο περιμένουν όλοι να σωθούν και εμείς αλλά και ο κόσμος που θέλει να πάρει κάποια δώρα λόγω των ημερών…».

  •  Τα «φουσκωμένα» της Εστίασης

Και στην εστίαση υπάρχουν, όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Γιάννης Σπυρόπουλος, Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ περιπτώσεις αυξημένων λογαριασμών. «Μαγαζί στα Υψηλά Αλώνια στις 3.300 ευρώ που ήταν ο λογαριασμός ρεύματος, τα 800 ήταν για το ρεύμα και τα υπόλοιπα για ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Μαγαζιά που πλήρωναν 700-800 ευρώ ρεύμα τώρα βλέπουν λογαριασμούς 1.800 ευρώ.  Οι φιάλες για τις κουζίνες των εστιατορίων στην αρχή της σαιζόν κόστιζαν 36 ευρώ, τώρα 47 ευρώ. Η ενέργεια είναι σοβαρό πρόβλημα. Προσπαθούν οι συνάδελφοι να μετακυλήσουν την ακρίβεια στο προϊόν αλλά δε γίνεται ειδικά από την περίοδο της πανδημίας να απορροφηθεί από τους επαγγελματίες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για το θέμα μίλησε στο thebest.gr και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας.  «Προσπαθούμε να μαζέψουμε στοιχεία των επιχειρήσεων σχετικά με τους λογαριασμούς ρεύματος και πολλές φορές ακούμε για διπλασιασμό τους ή ακόμα και τριπλασιασμό. Όταν στο 64% των περσινών δηλώσεων των επιχειρήσεων ανά την Ελλάδα δηλώθηκαν μηδενικά και αρνητικά  κέρδη, αυτή η αύξηση στην ενέργεια, σχεδόν καταδικάζει όλες αυτές τις επιχειρήσεις. Το ρεύμα είναι ένα ποσό που πρέπει να πληρώνεται συχνά. Μιλάμε για μία παγκόσμια ενεργειακή κρίση που δεν αφορά μόνο τη χώρα μας. Η Ευρώπη έχει καταλάβει το πρόβλημα και θεωρώ ότι θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα, να βρει εναλλακτικές πηγές ενέργειας και το κόστος της ρήτρας αναπροσαρμογής να εξεταστεί.

Ειδικά η Αχαΐα είναι μία περιοχή ειδικών συνθηκών καθώς δε διαθέτει φυσικό αέριο παρά μόνο ρεύμα. Η Πελοπόννησος είναι κορεσμένο δίκτυο και δεν είχε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί την ηλιακή ενέργεια, να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά. Σημασία έχει ότι παγκόσμια υπάρχει αυξημένη ζήτηση και σε ρεύμα και σε φυσικό αέριο. Έχουμε ζητήσει από τη κυβέρνηση να στηριχθούν οι επιχειρήσεις. Θεωρείται ότι μετά την άνοιξη του 2022 το κόστος θα αρχίσει να ισορροπεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις