Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: 14 άνθρωποι και οι οικογένειες τους μένουν χωρίς δουλειά, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα

Σία Αναγνωστοπούλου: 14 άνθρωποι και οι ...

Το ΥΠΠΟ με δήθεν ‘’ευέλικτες’’ ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής θέτει σε ομηρία και την ίδια τη λειτουργία του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Σε ανακοίνωση της η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με τη μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, αναφέρει τα εξής.

Με την πάγια τακτική του αιφνιδιασμού και των παρεκκλίσεων, με συνεχές πρόσχημα την πανδημία, στην γραμμή της γνωστής αντεργατικής  πολιτικής της κυβέρνησης  απέναντι στον κόσμο της εργασίας, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα το ΥΠΠΟ, δεν ενέκρινε την ανανέωση συνολικά των συμβάσεων του προσωπικού που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ. Αποτέλεσμα, 14 άνθρωποι και οι οικογένειες τους μένουν χωρίς δουλειά!

Και ενώ οι εργαζόμενοι, με εργασιακή επιβάρυνση πέραν του κανονικού και διπλασιασμό του ωραρίου τους, έφεραν εις πέρας κατά την διάρκεια της πανδημίας, διαδικτυακές και άλλες εκδηλώσεις, αλλά και τις καλοκαιρινές δράσεις που διήρκησαν 6 ολόκληρους μήνες (Μάιο-Οκτώβριο, σε 6 χώρους εκδηλώσεων με 82 παραγωγές), ως αντίδωρο έλαβαν την διάταξη, για μη δυνατότητα ανανέωσης συνολικά των συμβάσεων, ενταγμένη στο νομοσχέδιο ‘’σκούπα’’ που ήρθε σήμερα στην Επιτροπή της Βουλής.

 Αντί να πετάει στο δρόμο εργαζομένους, που από το 2002 βρίσκονται στον αέρα κυριολεκτικά, κάθε χρόνο μετά τη λήξη της φεστιβαλικής περιόδου, καλό θα ήταν το ΥΠΠΟ να σταματήσει να επιδεικνύει τέτοια άγρια κοινωνική αναλγησία και  να λαμβάνει πρόνοιες τόσο για την διασφάλιση της εργασιακή τους κατάστασης  του προσωπικού του Φεστιβάλ όσο και για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού.

Για άλλη μια φορά το ΥΠΠΟ με δήθεν ‘’ευέλικτες’’ ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής καταστρατηγεί την εργασιακή σταθερότητα και οδηγεί σε καθεστώς φόβου και ομηρίας του εργαζόμενους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση σε ομηρία τίθεται και η ίδια η  λειτουργία του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Το Υπουργείο να πάρει πίσω άμεσα την διάταξη!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις