Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχεται ψύχος στην Αχαΐα- Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα  

Έρχεται ψύχος στην Αχαΐα- Με τι καιρό θα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο προγνώστης- μετεωρολόγος, Νίκος Θεοδοσόπουλος

 Χαμηλές θα είναι τις επόμενες ημέρες οι θερμοκρασίες στην Πάτρα ενώ- αν και την Κυριακή θα έχουμε ηλιοφάνεια- το κρύο θα είναι αισθητό όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο προγνώστης- μετεωρολόγος, Νίκος Θεοδοσόπουλος.

«Αύριο, Παρασκευή, η μέρα θα κυλήσει χωρίς φαινόμενα. Η θερμοκρασία όμως θα εμφανίσει από σήμερα, Πέμπτη, σταδιακή πτώση. Έρχεται κύμα ψύχους το οποίο θα συνοδευθεί από χιονοπτώσεις, μόνο το Σάββατο. Την Κυριακή θα υπάρχει σε ολόκληρη την Αχαΐα αρκετή ηλιοφάνεια. Το κρύο όμως θα είναι τσουχτερό με τη μέγιστη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 9-10 βαθμούς κελσίου. Η ροή των υδρατμών θα καθορίσει τη διάρκεια και την ένταση των φαινομένων.  Με την απουσία των υδρατμών την Κυριακή θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια…  Τη Δευτέρα το πρωί η θερμοκρασία στην Πάτρα θα φτάσει τους 4-5 βαθμούς» αναφέρει.

Όπως εξηγεί, «το Σάββατο το …περιβόλι του ουρανού θα έχει τα πάντα. Στην ανατολική Αχαΐα θα χιονίσει από τα 400-500 μέτρα υψόμετρο χωρίς χιονόστρωση ενώ πάνω από τα 500-700 μέτρα θα σημειωθεί χιονόστρωση για διάρκεια από 8-12 ώρες. Στη δυτική Αχαΐα το Σάββατο θα έχουμε ψιλόβροχο από το μεσημέρι και κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στα 200-300 μέτρα θα έχουμε χιονόνερο και από τα 500-600 θα έχουμε χιονοπτώσεις για διάρκεια από 6-8 ώρες. Και στην Ανατολική και τη Δυτική Αχαΐα, την Κυριακή θα έχουμε ήλιο με δόντια, ωστόσο από τη Δευτέρα θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές συννεφιές αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί της Τρίτης. Την  Τετάρτη επίσης θα έχουμε ηλιοφάνεια.

  • Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Όπως αναφέρει ο κ. Θεοδοσόπουλος, «από την Πέμπτη, προπαραμονή Χριστουγέννων από τα μέσα της ημέρας αλλά και παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα, προβλέπονται βροχές, μέχρι το μέσο της ημέρας. Η θερμοκρασία από την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι σε σταδιακή άνοδο, φτάνοντας τα Χριστούγεννα στους 15-16 βαθμούς. Οι άνεμοι αυτό το Σάββατο θα πνέουν με ένταση, περίπου στα 5-6 μποφόρ, τοπικά για μικρή χρονική διάρκεια στα 7. Από την Κυριακή θα αρχίσουν να εξασθενούν ενώ παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων θα κοπάσει ο βοριάς.

Μετά τα Χριστούγεννα επανέρχεται και θα εξασθενίσουν τα φαινόμενα και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο, τοπικά στους 18 βαθμούς, τις τελευταίες μέρες του έτους. Θα λέγαμε ότι η προτελευταία εβδομάδα του χρόνου θα είναι ψυχρότερη και ξηρότερη από την τελευταία που θα είναι υγρότερη και θερμότερη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις