Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αυτοί που τολμούν τα ρεβεγιόν- Πώς «κλειδώνουν» την ασφάλεια

Πάτρα: Αυτοί που τολμούν τα ρεβεγιόν- Πώ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Το δικαίωμα του κόσμου στη διασκέδαση

Προβληματισμός και δύο ειδών απόψεις επικρατούν στους ανθρώπους της Εστίασης στην Πάτρα με αφορμή τα ρεβεγιόν σε καταστήματα εστίασης τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που πλησιάζουν.

Την άλλη όψη του ίδιου «νομίσματος», σε σχέση με τα ρεβεγιόν και τα πάρτι, περιγράφει στο thebest.gr o επιχειρηματίας Γιώργος Χρυσανθόπουλος. 

Ο γνωστός επιχειρηματίας, επισημαίνει ότι ο κόσμος έχει παρά πολύ μεγάλη διάθεση να βγει έξω αλλά να βγει με ασφάλεια και αυτό είναι το βασικό μέλημα. «Θα κάνουμε και τα δυο ρεβεγιόν, όπως τα κάναμε, αλλά όχι με τον ίδιο αριθμό, με λιγότερη χωρητικότητα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παν για να περάσουν όλοι δυο υπέροχες βραδιές. Συνεχίζοντας, εξηγεί τον τρόπο που μπορεί να διαφυλαχτεί η ασφάλεια: «Αυτό που κάνουμε εμείς για να νιώθει ο κόσμος ασφάλεια και το κάνουμε πιο πολύ για τον μεγαλύτερο σε ηλικία κόσμο, που έχει στερηθεί περισσότερο, είναι ότι στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων που θα ξεκινήσει από νωρίς, θα  είναι όλοι εμβολιασμένοι και με ράπιντ τεστ 24ώρου. Για να διευκολύνουμε τον κόσμο, έχουμε δώσει μια διεύθυνση e-mail, προκειμένου να στείλουν τα πάντα ηλεκτρονικά νωρίτερα για να μην έχουν μαζί τους χαρτιά και όλα όσα απατούνται. Το event θα έχει προπληρωμένες κρατήσεις φαγητού και με προσκλήσεις για το ποτό με τον ίδιο τρόπο».

 «Τα 1.000 άτομα θα πρέπει να τα ξεχάσουμε»

 Σε ό, τι αφορά, τη ζήτηση για τα event των γιορτών, ο κ. Γιώργος Χρυσανθόπουλος, αναφέρει ότι είναι αρκετή και ξεκαθαρίζει: «Η ζήτηση δεν είναι στα επίπεδα του 2019 και πιο πριν. Τα 1.000 άτομα θα πρέπει να τα ξεχάσουμε τόσο τώρα για τα Χριστούγεννα όσο και για το Καρναβάλι μετέπειτα, αλλά αυτό δεν αναιρεί το δικαίωμα του κόσμου να βγει να διασκεδάσει μετά από ένα πάρα πολύ δύσκολο χρόνο. Και γι’ αυτό εμείς έχουμε υποχρέωση να τον κάνουμε να νιώθει ασφαλής. Δουλειά μας είναι να ψυχαγωγούμε τον κόσμο και να τον κάνουμε να περνάει καλά. Αυτό είναι το κύριο μέλημά μας».

Για τις συναθροίσεις στα σπίτια, επισημαίνει: «Θεωρώ ότι είναι πιο ασφαλές για τον κόσμο να πάει σε ένα μαγαζί να γιορτάσει, που όλα είναι ελεγχόμενα από το να μείνει στο σπίτι με 20 άτομα χωρίς έλεγχο».

 Σωτήρης Κορφιάτης: Οι μεγαλύτερες ηλικίες είναι πιο επιφυλακτικές

Ο εκ των συνδιοργανώτων ενός από τα πάρτι – ρεβεγιόν που θα γίνουν στην Πάτρα, τις μέρες των Χριστουγέννων, Σωτήρης Κορφιάτης, μιλώντας στο thebest.gr, τόνισε σχετικά με την ασφάλεια και τη ζήτηση συμμετοχής στο event:  «Είναι λίγο περίεργη εποχή γιατί αφενός υπάρχουν οι μικρότερες ηλικίες οι οποίες δεν φοβούνται τόσο πολύ τον covid, ούτε περιορίζονται και υπάρχουν  και οι μεγαλύτερες ηλικίες που είναι πιο επιφυλακτικές και φοβούνται περισσότερο. Είναι μια μέρα που όλοι θέλουν να βγουν και την περιμένουν πως και πως. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε πλεονέκτημα, έναν πολύ μεγάλο χώρο που προσφέρεται να κρατηθούν οι αποστάσεις  και να υπάρχει ασφάλεια. Μέχρι στιγμής υπάρχει ανταπόκριση και ενδιαφέρον, βέβαια αυτό είναι ρευστό γιατί είναι νωρίς ακόμα. Μπορεί μια έξαρση κρουσμάτων να αλλάξει τα δεδομένα. Σε ό, τι αφορά τα μέτρα, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε αυτά που επιβάλλει ο νόμος: πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και rapid test για ηλικίες κάτω των 17 ετών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις