Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Καταιγιστικός ο Σταύρος Ζαλμάς στον Γρ. Αρναούτογλου - Μίλησε και για τη γνωριμία του με τον γέροντα Παΐσιο

Καταιγιστικός ο Σταύρος Ζαλμάς στον Γρ. ...

Για τη σειρά «Άγγιγμα Ψυχής» του Μανούσου Μανουσάκη όπου έκανε έναν αρχιμανδρίτη, είπε πως δεν τους είχαν δώσει άδεια να κάνουν γυρίσματα σε καμία εκκλησία της Αθήνας

Ο 63χρονος σήμερα, γοητευτικός ηθοποιός Σταύρος Ζαλμάς καθήλωσε το κοινό με τη συνέντευξη του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου την Δευτέρα 13/12/2021 στο The 2Night Show στον ANT1. Και τι δεν είπε ο ηθοποιός με τη χαρακτηριστική φωνή και το διαπεραστικό βλέμμα που πριν από 23 χρόνια ερμηνεύοντας τον αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη στο σήριαλ «Άγγιγμα ψυχής» του Μανούσου Μανουσάκη είχε συνεπάρει το κοινό με την τηλεθέαση να χτυπάει ακόμα και 70%, προκαλώντας την ίδια ώρα πολλές συζητήσεις μιας και το σενάριο ήθελε μία κοπέλα (κοσμική κατά την ορολογία της εκκλησίας) να ερωτεύεται τον ιερωμένο.

Ο Σταύρος Ζαλμάς παίζει φέτος επιστρέφοντας μετά από καιρό, στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1, «Ήλιος» κάνοντας έναν αστυνομικό.

«Δεν ήταν δική μου επιλογή ότι απείχα περίπου 8 χρόνια από την τηλεόραση. Συνετέλεσε κι η κρίση, μετά από το 2011 καθώς η τηλεόραση έπεσε πολύ. Ωστόσο πλήρωσα ακριβά αυτήν μία συνέντευξη που είχα δώσει στην εφημερίδα Το Βήμα, νομίζω. Με ρώτησαν αν όλα πηγαίνουν καλά κι είπα δεδομένων των συνθηκών και των περιστάσεων καλά είναι. Στην τηλεόραση τα πράγματα γίνονται διαφορετικά από το θέατρο κι ειδικά στις καθημερινές σειρές υπάρχει μεγάλη πίεση κι ορισμένα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα. Όπως το σενάριο, που είναι το βασικό εργαλείο του ηθοποιού. Εκ των πραγμάτων δεν γίνεται καθώς υπάρχει τεράστια πίεση χρόνου.

Την άλλη μέρα λοιπόν ο παραγωγός μού είπε ότι πρέπει να φύγεις. Προφανώς θίχτηκαν και δεν μπόρεσαν να επεξεργαστούν την πληροφορία από μία συνέντευξη που είχα δώσει» αποκάλυψε ο Σταύρος Ζαλμάς προσθέτοντας πως έχει περάσει περιόδους υπέρμετρης λατρείας, να μην μπορεί να βγει στον δρόμο. «Είμαι χορτασμένος. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την πορεία μου στην τηλεόραση», είπε.

Μιλώντας αρκετά για το «Άγγιγμα Ψυχής» που ήρθε περίπου έξι χρόνια μετά τη σειρά «Άφρικα» όπου πρωτοξεχώρισε και τον πρόσεξε το κοινό, αναφέρθηκε και στην συνάντηση του με τον γέροντα Παΐσιο στο Άγιον Όρος. «Έχω γνωρίσει τον πατέρα Παΐσιο και έχω κουβεντιάσει μαζί του.

Θυμάμαι καθίσαμε κοιτώντας τη θάλασσα. Φτάσαμε στο θέμα της πίστης και της προσευχής και μου είπε, “τους βλέπετε όλους αυτούς; Είναι άνθρωποι αγράμματοι, ούτε να προσευχηθούν δεν ξέρουν. Έρχονται και με ρωτάνε τι να πουν στην προσευχή. Όταν δεν ξέρουν να πουν προσευχή τους λέω να λένε ένα τραγούδι με νόημα”. Πιο σοφή κουβέντα από έναν δογματικό μοναχό δεν είχα ακούσει», είπε ο Σταύρος Ζαλμάς προσθέτοντας πως με το «Άγγιγμα Ψυχής» είχαν υπάρξει αντιδράσεις και μάλιστα το τέλος της σειράς που δεν είχε happy end ήταν προδιεγραμμένο.

«Ξέρω ότι δεν μας είχε επιτραπεί να κάνουμε γυρίσματα σε εκκλησίες της Αθήνας και ο μόνος που μας είχε δεχτεί στην πόλη του ήταν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θέοκλητος, ένας πολύ σοφός άνθρωπος.

Υπήρχαν αντιδράσεις και στο πρόσωπό μου ενώ δεν θα έπρεπε. Ένας ηθοποιός είμαι και έκανα ένα ρόλο και είχα στεναχωρηθεί. Σαν να είχε δημιουργηθεί ένας ανταγωνισμός ανάμεσα σε μένα και την Εκκλησία.

Ότι έγινε στο συγκεκριμένο σίριαλ έγινε με τη μέριμνα να μη θιγεί κανενός το θρησκευτικό αίσθημα».

Τέλος στο κρίσιμο ερώτημα του Γρηγόρη Αρναούτογλου γιατί η Εκκλησία είναι αντίθετη με τους ομοφυλόφιλους ενώ συνάμα έχει στις τάξεις της τόσους πολλούς ομοφυλόφιλους, ο Σταύρος Ζαλμάς απάντησε:

«Θα σου θυμίσω ότι αυτό το αντιμετώπισε και ο ίδιος ο Χριστός. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να διαχειριστεί την εξουσία. Υπάρχουν και εξαιρέσεις κληρικών. Όταν η πλειονότης θέλει να είναι σε βάθρο και να κουνάει το δάχτυλο πώς θα παραδεχτεί ότι στους κόλπους τους υπάρχουν ομοφυλόφιλοι, ότι είναι άνθρωποι με αδυναμίες, ότι και αυτοί οι ίδιοι θα υποπέσουν σε σφάλματα όταν δεν έχουν αφήσει το περιθώριο της ανθρώπινης υπόστασης επάνω τους;

Θυμάμαι μια κουβέντα που είχε πει ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ότι η Εκκλησία δεν κατηγορεί τους ομοφυλόφιλους αλλά την ομοφυλοφιλία.

Ο Χριστόδουλος έφερε κόσμο στην Εκκλησία με τον λάθος τρόπο. Εισήγαγε το χειροκρότημα στον ναό. Ο ναός είναι χώρος κατάνυξης και όχι χώρος για χειροκροτήματα. Δεν έμεινε όμως αυτός ο κόσμος».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight