Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος βάζει “φρένο” στους αρνητές ιερείς: Απαγορεύεται κάθε αναφορά σε μη εμβολιασμό

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος βάζει “φρένο”...

Τι έγραψε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος

Επείγον εγκύκλιο σημείωμα απέστειλε προς τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος είχε προαναγγείλει ότι θα στείλει σχετική εγκύκλιο μετά το περιστατικό με ιερέα στο Πήλιο, ο οποίος έστελνε μηνύματα στους πιστούς καλώντας τους να μην εμβολιαστούν.

 Ολόκληρο το σημείωμα που έστειλε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος έχει ως εξής:

«Θέμα: «Απαγόρευση τοποθετήσεων για τον μη εμβολιασμό για την νόσο covid-19»

Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί,

Με το υπ. αριθμ, πρωτ. 724/26/8/2021 Εγκύκλιο Σημείωμά μου, τον περασμένο Αύγουστο, απευθύνθηκα με τρόπο πατρικό και παραινετικό προς όλους σας για την δύσκολη κατάσταση που συνεχίζεται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού covid-19 και τον εμβολιασμό σας. Ατυχώς, αναγκάζομαι, ως μη ώφειλε, να επανέλθω, έχοντας εξαντλήσει τα περιθώρια ανοχής και υπομονής για περιπτώσεις απαράδεκτης στάσης συμπρεσβυτέρων μας που προξενούν τεράστια ζημία στους αδελφούς μας πιστούς. Από τούδε και στο εξής απαγορεύουμε αυστηρότατα κάθε αναφορά στην ασθένεια covid-19 και στον μη εμβολιασμό, είτε σε κήρυγμα, είτε σε άλλη περίσταση, καθώς επίσης και στα πλαίσια της εξομολόγησης και της προσωπικής επικοινωνίας σας με τους ενορίτες σας. Όπου, μέσω των πιστών, πληροφορηθούμε ότι δεν τηρείται αυτή η απαγόρευση θα επεμβαίνουμε προσωπικά επιβάλλοντας κυρώσεις, με πρώτες την άρση της ευλογίας να κηρύττετε και να εξομολογείτε.

Επίσης, καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει, θα εξετάσουμε προσωπικά, μία προς μία, τις περιπτώσεις ιερέων οι οποίοι, χωρίς να συντρέχει λόγος υγείας, παραμένουν ανεμβολίαστοι για την θανατηφόρα νόσο της συνεχιζομένης πανδημίας.

Ελπίζουμε ότι θα συμμορφώσετε όλοι στις παραπάνω εντολές μας και δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις