Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παπανδρέου: Με επιστολή του καταγγέλλει νοθεία στον πρώτο γύρο

Παπανδρέου: Με επιστολή του καταγγέλλει ...

Υποστηρίζει ότι εντόπισε διαφορές στα αποτελέσματα

Σε μία κίνηση που έχει αιφνιδιάσει, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρεόυ ζήτησε από τα στελέχη του να εξετάσουν τα αποτελέσματα και, όπως αναφέρει σε δήλωσή του, διαπιστώθηκε από δειγματοληπτικό έλεγχο ότι σε 164 εκλογικά τμήματα βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ψηφοφόρους που άσκησαν το σχετικό δικαίωμα.

Η δήλωση του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:

Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων. Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν - διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις