Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι γίνεται στη Μαρίνα μετά τις εικόνες καταστροφής- Μακρύς ο δρόμος για την αναβάθμιση

Πάτρα: Τι γίνεται στη Μαρίνα μετά τις ει...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Καταγραφή των ζημιών και μελέτη συντήρησης

Μόνο καταγραφές των ζημιών που προκλήθηκαν στη Μαρίνα της Πάτρας λόγω της κακοκαιρίας έχουν γίνει προς το παρόν καθώς η αποκατάστασή τους αλλά και το σχέδια δράσης για την αναβάθμισή της γενικότερα έχουν αρκετό δρόμο να διανύσουν.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Γιώργος Αγγελόπουλος, προϊστάμενος του Τμήματος Λιμενικής Ζώνης, «είμαστε στη φάση που γίνεται καταγραφή. Υπάρχει σε πρώτη βάση μία τεχνική έκθεση πρώτης ματιάς σχετικά με τις ζημιές που έχει υποστεί η Μαρίνα. Υπάρχει επικοινωνία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους αλλά και με το λιμενικό. Μέχρι τώρα έγινε η ανέλκυση δύο σκαφών που είχαν βυθιστεί, ένα ιστιοφόρο και μία βάρκα.  Υπήρχε άμεσα η παρουσία των υπηρεσιών, του δημάρχου, των αντιδημάρχων.  

Πάτρα: Εικόνες καταστροφής στη Μαρίνα- Τι άφησε πίσω της η κακοκαιρία- ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ

Από εκεί και πέρα έχουν ολοκληρωθεί μελέτες που απαιτούνται από τη νομοθεσία για την δημιουργία του φακέλου που θα καταθέσουμε στο υπουργείο τουρισμού που είναι το αρμόδιο. Υπάρχει μία πλήρης τοπογραφική αποτύπωση του χερσαίου τμήματος που συμπεριλαμβάνει τα κτίσματα και ό,τι υπάρχει, από την οδό Πέντε πηγαδίων μέχρι τον ιστιοπλοϊκό όμιλο. Υπάρχει επίσης πλήρη αποτύπωση του θαλάσσιου τμήματος από την υδρογραφική υπηρεσία του ναυτικού. Τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται και η περιβαλλοντική μελέτη που έχουν αναλάβει οι υπηρεσίες του Δήμου. Για να μπορούμε να πούμε τι θα αλλάξει στη Μαρίνα, πρέπει να ολοκληρωθεί η μελέτη συντήρησης που έχει αρχίσει να συντάσσεται από μεγάλη κατασκευαστική  εταιρεία με εξειδίκευση σε λιμενικά έργα. Για να μη χάνεται λοιπόν χρόνος, έχουμε ξεκινήσει ήδη και τη μελέτη συντήρησης. Μην ξεχνάμε ότι το προηγούμενο έτος είχαν γίνει προσπάθειες από τις υπηρεσίες του Δήμου για κάποιες συντηρήσεις στο βαθμό που ήταν εφικτό. Έχει γίνει και απομάκρυνση κάποιων πλωτών εξεδρών που είχαν προβλήματα. Δεν έχουμε αδρανοποιηθεί, όμως η λιμενική υποδομή της Μαρίνας είναι γερασμένη  και υπάρχουν θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στο σκάφος ο ιδιοκτήτης του οποίου δεν μπορεί να εντοπιστεί και που ήταν επικίνδυνο για το θαλάσσιο χώρο της Μαρίνας καθώς ήταν γεμάτο καύσιμα.

«Από την πολιτική προστασία του δήμου και με τα ανάλογα μηχανήματα, αντλήθηκαν τα καύσιμα, δεν υπάρχει τίποτα μέσα στο σκάφος. Με εντολή του Δήμου έχει πέσει επαγγελματίας δύτης και έχει ασφαλίσει ό,τι χρειάζεται για να μην υπάρχει πρόβλημα στον ελλιμενισμό του. παράλληλα την προηγούμενη εβδομάδα πέρασε από την οικονομική επιτροπή η ανάθεση σε δικηγόρο που γνωρίζει το ναυτικό δίκαιο για να ασχοληθεί με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε για να απομακρυνθεί το σκάφος από την Μαρίνα» είπε.

 Πάτρα: «Έσπειρε πανικό» το «crazy sea» στη Μαρίνα- Τι λέει ο Δήμος

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις