Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έκτακτα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ. για τις συγκεντρώσεις στη μνήμη Γρηγορόπουλου

Πάτρα: Έκτακτα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ. για ...

Στις 12 το μεσημέρι η συγκέντρωση στην Πάτρα

Τρία άτομα προσήχθησαν μέχρι το απόγευμα της Κυριακής στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών μετά την επίθεση με μολότοφ στο Γ’ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας, κατά την οποία τραυματίστηκε με εγκαύματα στο χέρι ένας αστυνομικός.

Και οι τρεις αφέθησαν ελεύθεροι αφού δεν διαπιστώθηκε εμπλοκή τους με το συμβάν.

Ενόψει πάντως της συγκέντρωσης στις 12 το μεσημέρι, για επέτειο μνήμης της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου η αστυνομία παίρνει επιπλέον μέτρα με δεδομένο και το χθεσινό συμβάν. Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε  υπό τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, υποστράτηγο Απ. Μαρτζάκλη, με τους επικεφαλής των υπηρεσιών της Δυτικής Ελλάδας, μεταξύ άλλων ζητήθηκε εγρήγορση και εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας – κατά τα πρότυπα της 17ης Νοεμβρίου – για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Κυριακής πέντε κουκουλοφόροι έριξαν συνολικά πέντε μολότοφ στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος στο κτίριο της Φιλίππου Ολυμπιάδος, μια εκ των οποίων τραυμάτισε τον αστυνομικό -υπέστη ελαφρά εγκαύματα στο χέρι – καθώς «άρπαξε» φωτιά το μπουφάν του και μια έπεσε στην κεντρική είσοδο του Τμήματος με θραύσματα να εκτοξεύονται στο εσωτερικό.

«Δολοφονική επίθεση» χαρακτηρίζει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, το περιστατικό, επισημαίνοντας σε ανακοίνωση της ότι «η στόχευση της ρίψης των βομβών τόσο πάνω στον αστυνομικό αλλά και εντός του Αστυνομικού Καταστήματος αποδεικνύουν την καθαρή ανθρωποκτόνο πρόθεση των δραστών», εξαίροντας τον επαγγελματισμό και την αυτοσυγκράτηση των αστυνομικών υπηρεσίας παρά την άνανδρη και αιφνιδιαστική επίθεση με αποτέλεσμα τον περιορισμό των αποτελεσμάτων του γεγονότος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις