Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές σε Αττική, Ιόνιο και Ηλεία- Ένας νεκρός στην Ηλεία

Κακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές σε Αττικ...

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία σε Αττική, Δυτική Ελλάδα και νησιά του Ιονίου. Νέα ένταση των φαινομένων το Σαββατοκύριακο.

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει Αττική, Δυτική Ελλάδα και νησιά του Ιονίου. Με ιδιαίτερη σφοδρότητα εκδηλώθηκε σε πολλές περιοχές το νέο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά.

Η Αττική πέρασε χθες μια δύσκολη νύχτα, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν το Σαββατοκύριακο νέα ένταση των φαινομένων με βροχές και ισχυρές καταιγίδες. Μέσα σε λίγη ώρα μετατράπηκαν σε ποτάμια οι δρόμοι της Αττικής την Παρασκευή, όταν "άνοιξαν" οι ουρανοί. Με δυσκολία η κίνηση οχημάτων και πεζών.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για την τρέχουσα κακοκαιρία, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

Ζάκυνθος: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε ξενοδοχεία - Πλημμύρησαν δρόμοι και σπίτια

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε πραγματικά ξενοδοχεία και παρέσυρε δρόμους και σπίτια στη Ζάκυνθο, αφού το κύμα κακοκαιρίας ήταν ιδιαίτερα σφοδρό.

 

Πολλά προβλήματα στο νομό Ηλείας

Ο νομός Ηλείας χτυπήθηκε από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας. Μέχρι και αργά το βράδυ της Παρασκευής οι πολίτες στην Ηλεία έδιναν μάχη με τα ακραία φαινόμενα.

"Πνίγηκε" ξανά ο Ηλειακός Κάμπος

Απεγκλωβισμοί πολιτών, δρόμοι ποτάμια και πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Όπως γράφει το patrisnews, τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετώπισαν οι περιοχές του Ηλειακού Κάμπου, όπως το Βαρθολομιό, το Καρδιακαύτι, η Γαστούνη, το Κουρτέσι, η Βάρδα, τα Λεχαινά, η Μέλισσα και η Αρετή.

Ρέματα ξεχείλισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, με τους κατοίκους των περιοχών να βρίσκονται σε απόγνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Λεχαινών και Αμαλιάδας δέχθηκαν περισσότερες από 70 κλήσεις για απεγκλωβισμούς και για αντλήσεις υδάτων σε κατοικίες, υπόγειες αποθήκες, επιχειρήσεις και σχολεία, η Αστυνομία ήταν διαρκώς σε επιφυλακή και ρύθμιζε όπου ήταν αναγκαίο την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ τα μηχανήματα των αρμόδιων υπηρεσιών των δήμων δούλευαν συνεχώς για την επίλυση των προβλημάτων.

Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας περίπου 60 ετών, από αρδευτικό κανάλι, πλησίον του δρόμου, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από ορμητικά νερά, στην περιοχή Βρανάς Βαρθολομιού Ηλείας.

Αρχικά βρέθηκε το αυτοκίνητο του αγνοούμενου άνδρα και λίγο αργότερα και κατά την διάρκεια των ερευνών των πυροσβεστών, εντοπίστηκε η σορός του στο αρδευτικό κανάλι. Στο σημείο επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Στο Βαρθολομιό πλημμύρισε ο κεντρικός πεζόδρομος της πόλης με αποτέλεσμα οι μαγαζάτορες να βγάζουν με τους κουβάδες και τις σκούπες τα νερά από τις επιχειρήσεις τους, ενώ στο 1ο δημοτικό σχολείο της περιοχής χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των μαθητών, αφού οι δρόμοι γύρω από το σχολικό συγκρότημα είχαν μετατραπεί σε ποτάμια, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διέλευση των μαθητών.

Στον εγκλωβισμό των μικρών παιδιών συνέβαλλαν και κάτοικοι με τρακτέρ αλλά και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πηνειού, μεταφέροντας τους μαθητές σε ασφαλές σημείο.

Ποτάμια οι δρόμοι στη Βάρδα

Παρόμοια ήταν η κατάσταση και στο κέντρο της Βάρδας, όπου πλημμύρισαν οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της περιοχής, ενώ χρειάστηκε και εκεί η επέμβαση της πυροσβεστικής και των κατοίκων για να απομακρυνθούν μικρά παιδιά από τον παιδικό σταθμό της πόλης.

Ρέματα ξεχείλισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, με τους κατοίκους των περιοχών να βρίσκονται σε απόγνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις