Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παγκόσμια ανησυχία: "Η παραλλαγή της Μποτσουάνα έχει σχεδόν 100 μεταλλάξεις", λέει η επικεφαλής τεχνικών ομάδων του ΠΟΥ

Παγκόσμια ανησυχία: "Η παραλλαγή τη...

"Όταν έχεις τόσες πολλές μεταλλάξεις μπορεί να έχει αντίκτυπο στον τρόπο συμπεριφοράς του ιού", τονίζει

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε την Παρασκευή τις χώρες να μην επιβάλλουν εσπευσμένους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που συνδέονται με τη νέα παραλλαγή της Μποτσουάνα του COVID-19.
Οι παγκόσμιες αρχές αντέδρασαν με ανησυχία στη νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε, με την ΕΕ και τη Βρετανία να ενισχύουν τους συνοριακούς ελέγχους καθώς οι επιστήμονες προσπαθούν να ανακαλύψουν εάν η μετάλλαξη ήταν ανθεκτική στα εμβόλια.

Ο Μάικ Ράιαν, διευθυντής έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, επαίνεσε τα δημόσια ιδρύματα υγείας της Νότιας Αφρικής που έπιασαν το σήμα της νέας παραλλαγής που αναφέρθηκε στην υπηρεσία του ΟΗΕ στις 11 Νοεμβρίου. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του ΠΟΥ προειδοποίησε ότι ενώ ορισμένες χώρες διέθεταν συστήματα για να το κάνουν αυτό, η κατάσταση σε άλλα μέρη ήταν συχνά ασαφής. "Έτσι είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν σπασμωδικές απαντήσεις εδώ. Ειδικά σε σχέση με τη Νότια Αφρική", όπως πρόσθεσε.

"Η παραλλαγή έχει σχεδόν 100 μεταλλάξεις"
Από την πλευρά της, η Maria van Kerkhove, επικεφαλής των τεχνικών ομάδων του ΠΟΥ για τον COVID-19, είπε ότι η παραλλαγή έχει σχεδόν 100 μεταλλάξεις, σημειώνει το Reuters.

"Και η ανησυχία είναι ότι όταν έχεις τόσες πολλές μεταλλάξεις μπορεί να έχει αντίκτυπο στον τρόπο συμπεριφοράς του ιού", ανέφερε χαρακτηριστικά. "Είναι κάτι που πρέπει να παρακολουθήσουμε, θα έλεγα ότι ανησυχούμε. Αλλά νομίζω ότι θέλετε να ανησυχούμε", είπε κατά τη διάρκεια διαδιδτυακής εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις