Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πέθανε η πατρινής καταγωγής Ηρώ Κόβα

Πέθανε η πατρινής καταγωγής Ηρώ Κόβα

'Εγινε ευρύτερα γνωστή στα μέσα της δεκαετίας του 2000, με αφορμή το εκπληκτικό κτήμα που διατηρούσε στο Πόρτο Χέλι, μαζί με τον σύζυγό της, Γιώργο Κόβα

Χτυπημένη από τον καρκίνο, η πατρινής καταγωγής Ηρώ Κόβα έφυγε σήμερα από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια και τους φίλους της, ούσα μια πολύ αγαπητή παρουσία στους κοσμικούς κύκλους.

Παντρεμένη με τον επιχειρηματία Γιώργο Κόβα, πάλεψε με την ασθένειά της, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει αυτή τη μάχη, ενώ είχε αποτραβηχτεί από τις δημόσιες εμφανίσεις.

Διατηρούσε σχέσεις με γαλαζοαίματους, ήταν αξιαγάπητη και έγινε ευρύτερα γνωστή στα μέσα της δεκαετίας του 2000, με αφορμή το εκπληκτικό κτήμα που διατηρούσε στο Πόρτο Χέλι, μαζί με τον σύζυγό της.

Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο.

Γνωστή για τις φιλανθρωπικές δραστηριότητές της, η Ηρώ Βετοπούλου-Κόβα υπήρξε μια γνήσια αριστοκράτισσα. Αρσακειάδα κατά τα μαθητικά της χρόνια, κόρη του βιομήχανου που κατασκεύαζε τη δεκαετία του 1960-’70 τα ξυραφάκια «Αstor».

Μεγαλωμένη στην οδό Ηρώδου του Αττικού, αποτέλεσε αναπόσπαστο μέλος της υψηλής κοινωνίας, διαθέτοντας γνωριμίες με επιφανείς οικογένειες της εποχής, όπως τους Σερπιέρη, Λεβίδη και Καρέλλα. Νεαρή κοπέλα ακόμη, μετείχε στα καλέσματα του παλατιού, ενώ κάποιες φωτογραφίες που την έδειχναν να χορεύει με τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο, μαρτυρούσαν τις άριστες σχέσεις της με το παλάτι.

Η Ηρώ Βετοπούλου παντρεύτηκε σε πρώτο γάμο τον εφοπλιστή Νίκο Βερνίκο. Ο γάμος αυτός, όμως, έμελλε να κρατήσει λίγο.

Το επιτυχημένο deal με τους Γάλλους ιδιοκτήτες της εταιρείας Bic θα φέρει στην Ελλάδα τα ψιλά καλσόν, τους αναπτήρες και τα ξυραφάκια μιας χρήσης. Η εταιρεία Αstor πωλείται στους Γάλλους και η οικογένεια Βετοπούλου ασχολείται πια με new business. Είναι η στιγμή που η Ηρώ αποφάσισε να χωρίσει. Λίγο καιρό αργότερα, ο Γιώργος Κόβας, ο οποίος εργάζεται στις επιχειρήσεις του πατέρα της, γίνεται ο άνδρας της ζωής της. Πολύ σύντομα οι δυο τους ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας, ολοκληρώνοντας την ευτυχία τους με την απόκτηση των δύο κοριτσιών τους.

Αρχικά ως μόνιμος τόπος διαμονής τους επιλέγεται το Λονδίνο, μέχρι που ο θάνατος του πατέρα Βετόπουλου σηματοδοτεί την επιστροφή του ζευγαριού στην Ελλάδα. Επιστρέφοντας στη χώρα μας, η Ηρώ Κόβα ασχολήθηκε με την ανατροφή των παιδιών της, Νατάσας και Ιζαμπέλας, ενώ επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στον χώρο της μόδας, αποκτώντας την αντιπροσωπία γνωστών οίκων όπως ο Ralph Lauren.

Παράλληλα, ανέπτυξε έντονη φιλανθρωπική δράση, ούσα ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις