Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γώγος: Οι άρρωστοι παραμένουν παραπάνω στα νοσοκομεία από το προηγούμενο κύμα

Γώγος: Οι άρρωστοι παραμένουν παραπάνω σ...

Όλα όσα είπε ο ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Την έντονη ανησυχία των ειδικών έχει προκαλέσει η έκρηξη στον αριθμό των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων αλλά και στον αριθμό όσων καταλήγουν λόγω επιπλοκών του κορωναϊού το τελευταίο διάστημα.

«Ο κορωναϊός μας διαψεύδει συχνά γιατί εμφανίζονται νέα δεδομένα, κυρίως όσον αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα. Η διασπορά και η μεταδοτικότητα είναι πολύ μεγάλη. Δίνει και λίγο βαρύτερη εικόνα στα περιστατικά και όλο αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα», δήλωσε για την εξέλιξη της πανδημίας  ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος, Χαράλαμπος Γώγος, προτρέποντας μάλιστα τους πολίτες να υποβάλλονται σε rapid test με το παραμικρό σύμπτωμα.

Εφιάλτης δίχως τέλος
Περιγράφοντας την άσχημη επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, που μοιάζει σαν εφιάλτης χωρίς τέλος, ο καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών δήλωσε πώς μια αιτία για την πίεση στο σύστημα υγείας είναι  ότι οι άρρωστοι παραμένουν παραπάνω στα νοσοκομεία από ότι στο προηγούμενο κύμα καθώς και ότι νοσούν πλέον περισσότεροι νέοι.

Rapid test με το παραμικρό σύμπτωμα
«Υπάρχει αντίστροφη συσχέτιση ανάμεσα στο ποσοστό εμβολιασμού και στους θανάτους σε όλους τους χώρες» εξήγησε ο κ. Γώγος, προτρέποντας και αυτός με τη σειρά του τους πολίτες, με το παραμικρό σύμπτωμα (π.χ. μπούκωμα, ρινίτιδα) να  κάνουν rapid test ή PCR ώστε να υπάρχει έγκαιρη διάγνωση και απομόνωση.

Αυτό, όπως είπε, σε συνδυασμό με την χρήση της μάσκας, την αυστηρή τήρηση των μέτρων και την αύξηση των εμβολιασμών θα βοηθήσουν για την καλυτέρευση της υγειονομικής κατάστασης στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις