Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ετοιμάζεται η Πάτρα για την Black Friday- Η "παγίδα" για τον εμπορικό κόσμο και τι πρέπει να τσεκάρουν οι καταναλωτές

Ετοιμάζεται η Πάτρα για την Black Friday...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

«Να μην χαθεί το νόημα της ημέρας»

Για την Black Friday, σε λίγες μέρες από τώρα, ετοιμάζονται τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας. Αν και οι συνθήκες της πανδημίας έχουν δυσκολέψει αρκετά τον εμπορικό, κόσμο για άλλη μία χρονιά οι καταστηματάρχες, όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, θα προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό προκειμένου οι καταναλωτές να ψωνίσουν σε χαμηλότερες τιμές.

Όπως αναφέρει, μιλώντας στο thebest.gr,  ο κ. Κώστας Ζαφειρόπουλος, «όπως λειτουργούμε κάθε χρόνο, έτσι θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσουμε και φέτος, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ευκαιρίες και εκπτώσεις για τους καταναλωτές. Θα πρέπει όμως να κρατήσουμε  μικρό καλάθι, θα έλεγα στους ενδιαφερόμενους να μην επηρεαστούν από τις σειρήνες των πολυεθνικών που κάνουν λόγο για εκπτώσεις που φτάνουν το 70%. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις και άρα δεν υπάρχει η πολυτέλεια να πουλάμε με τόσο μεγάλη έκπτωση. Δεν είναι τόσο εύκολο. Ίσως βέβαια υπάρχουν κάποιες εκπτώσεις- κράχτες σε λίγα και συγκεκριμένα κομμάτια.

Θα προτρέψουμε φίλους και συναδέλφους να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, για εκείνη την ημέρα. Είναι σημαντικό είναι να μείνουμε εκεί, για να μην χαθεί το νόημα εκείνης της ημέρας βάζοντας εκπτώσεις για όλη την εβδομάδα.  Κάποιοι ίσως βάλουν πραγματικά μεγάλες εκπτώσεις ίσως και σε εμπορεύματα που είναι πιο παλιά, της περασμένης σεζόν. Κάποιοι βομβαρδίζουν το κοινό με εκπτώσεις όλη την εβδομάδα, έτσι χάνει το στόχο και το νόημα της η Black Friday η οποία είναι σημαντική για τους εμπόρους και όσοι το κάνουν θα πρέπει να καταλάβουν ότι με αυτόν τον τρόπο κάνουν κακό».  

Και καταλήγει: «Μην ξεχνάμε ότι αυτή η μέρα έρχεται μετά το τέλος των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Σίγουρα κερδισμένα θα είναι τα ηλεκτρονικά, τα είδη τεχνολογίας, οι ηλεκτρικές συσκευές . Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί έχει παρατηρηθεί να βλέπουμε μεγάλες εκπτώσεις με της διαφημίσεις να αυξάνουν την τιμή των καταναλωτικών αγαθών. Θα πρέπει οι καταναλωτές να κάνουν μία έρευνα αγοράς από πριν  και να δουν αν όντως το προϊόν που θέλουν να αγοράσουν είναι σε εκπτωτική τιμή εκείνη την ημέρα. Υπάρχει κίνδυνος να πληρώσουν παραπάνω από ότι πρέπει γιατί όλο αυτό το διαφημιστικό κόστος, κάποιον επιβαρύνει. Και όπως λέμε πάντα, καλό είναι να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα για να μείνουν τα χρήματα τους στην πόλη μας».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της  Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης  Γιώργος Βαγενάς τονίζει ότι η αλλαγή του ωραρίου στα καταστήματα δημιουργεί πρόβλημα σε εξιδεικευμένα καταστήματα που λειτουργούν πρωί.

«Είναι τα χρωματοπωλεία, τα σιδηροπωλεία, τα ανταλλακτικά και φωτοτυπικά. Στα υπόλοιπα είδη ένδυσης, υπόδησης και δώρων, δεν υπάρχει πρόβλημα.  Ωστόσο όλες αυτές οι αλλαγές και τα μέτρα έχουν διαλύσει την ψυχολογία της αγοράς. Υπάρχει κλίμα αβεβαιότητας και αυτό πρέπει να αναστραφεί μέχρι τις γιορτές για να κάνει ο κόσμος τις αγορές τους.

Η Black Friday είναι μία στοχευμένη μέρα την οποία οι έμποροι περιμένουν για να βοηθηθούν από το τζίρο και να καλύψουν κάποιες από τις πολλές ανάγκες. Από την πλευρά των καταναλωτών, θα πρέπει να υπάρξει προσοχή. Θα πρέπει να τσεκάρουν αν το προϊόν που θέλουν να αγοράσουν ήταν σε υψηλότερη τιμή το προηγούμενο διάστημα και αν όντως εκείνη την ημέρα υπάρχει εκπτωτική τιμή. Δε θα πρέπει να παρασύρεται από μεγάλα λόγια, Ο καταναλωτής που κάνει στοχευμένες αγορές είναι αυτός που θα έρθει στο κατάστημα μας και την επόμενη μέρα» λέει. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις