Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Ματωμένες βάρδιες" στα νοσοκομεία για τον κορωνοϊό- Θρήνος για την 42χρονη νοσηλεύτρια

"Ματωμένες βάρδιες" στα νοσοκο...

Σε Πάτρα και Μεσολόγγι

Η μάχη που δίνουν καθημερινά στα νοσοκομεία γιατροί και νοσηλευτές αποτυπώθηκε δυστυχώς με τον πιο τραγικό τρόπο στον θάνατο μιας 42χρονης νοσηλεύτριας από το νοσοκομείο του Ριου.
Δούλευε χωρίς σταματημό για περισσότερες από 48 ώρες σε συνθήκες που οι συνάδελφοί της χαρακτήρισαν εφιαλτικές. Χθες το πρωι επιστρέφοντας από το νοσοκομείο στο σπίτι της μετα από μια ακόμη εξαντλητική βάρδια το αυτοκίνητό της συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο όχημα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

«Στο καθήκον έφυγε, ήταν κουρασμένη, πολλές ώρες, το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας δίνει μεγάλες μάχες», είπε η μητέρα της άτυχης 42χρονης.

Δούλευε χωρίς σταματημό λένε οι δικοί της άνθρωποι. Ατελείωτες ώρες στο νοσοκομείο.

Χθες το πρωί κι ενώ η άτυχη νοσηλεύτρια οδηγούσε από τη δουλειά στο σπίτι της, το αυτοκίνητό της συγκρούστηκε μετωπικά με αγροτικό στην παλιά εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων. Ο θάνατος της 42χρονης ήταν ακαριαίος.

Πήγαινε το πρωί, έρχονταν το απόγευμα, ξανά βάρδια μεταμεσονύχτια. Δεν κοιμόντουσαν το βράδυ εκεί, έπεσε τώρα και με τον κορωνοϊό, καταλαβαίνετε. Δούλευε πολύ σκληρά η Μαρία, όταν έλειπε κάτι από εκεί τη Μαρία τραβούσαν και προθυμοποιούνταν να ξανά πάει.. Ήταν ένα παιδί γελαστό, χαρούμενο, με πολλές φίλες, πολύ αγαπητό», ανέφερε ο πατέρας της άτυχης Μαρίας.

Ματωμένες βάρδιες
Η 42χρονη εργαζόταν στην Α’ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου του Ρίου. Οι βάρδιες όπως περιγράφουν οι συνάδελφοί της, πλέον εφιαλτικές. Ο προϊστάμενος επειγόντων, νοσοκομείου .Μεσολογγίου, Λάμπρος Λάπης δήλωσε: «Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί με τον COVID, βάρδιες που τα παιδιά βγαίνουν σχεδόν ματωμένα».

Φίλοι και συνάδελφοι την αποχαιρέτησαν με συγκλονιστικές αναρτήσεις στα social media.

«Η Μαρία ήταν άλλη μια εξουθενωμένη νοσηλεύτρια μόνο που μας το απέδειξε με τον πιο μαύρο τρόπο. Δεν άντεξαν τα μάτια την αϋπνία και την κούραση κι έκλεισαν. Αλλά έκλεισαν για πάντα», γράφουν οι φίλοι της 42χρονης. Ο Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο LIVE NEWS, αναφέρθηκε στο τραγικό περιστατικό. ««Να δίνει τη ζωής για να κρατήσει το Σύστημα Υγείας όρθιο και κάποιοι να παίζουν τις κουμπάρες», τόνισε.

Θρήνος και σπαραγμός στο τελευταίο αντίο, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Συγκλονισμένος είναι ο τραγικός πατέρας της 42χρονης νοσηλεύτριας από το Μεσολόγγι που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην εθνική Αντιρρίου – Ιωαννίνων επιστρέφοντας από βάρδια στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου εργαζόταν.

Το αυτοκίνητο της γυναίκας συγκρούστηκε μετωπικά με αγροτικό, ενώ οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να κόψουν τις πόρτες για να απεγκλωβίσουν την οδηγό η οποία ήταν ήδη νεκρή.

Μιλώντας στο Mega, που σπαρακτική φωνή κάνει λόγο για έναν άνθρωπο που βοηθούσε όλο τον κόσμο. «Είμαι τόσο συγκλονισμένος. Τι να σας πω, τι να σας πω», λέει ο πατέρας της 42χρονης νοσηλεύτριας. «Ήταν ένα παιδί γελαστό, χαρούμενο. Είχε πάρα πολλές φίλες τι να σας πω. Σχόλασε από τις 11 το βράδυ που πήγε μέχρι τις 7 το πρωί. Ερχόταν προς το Μεσολόγγι κι έγινε αυτό που έγινε» αναφέρει συντετριμμένος.

«Δεν μας ειδοποίησε κανένας αλλά το έβλεπα εγώ. Πάντα η Μαρία μας έπαιρνε. 8.30 ώρα ήταν εδώ. Πάει 9 η ώρα και δεν φάνηκε. Κατέβηκα στην αγορά», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας πώς έμαθε για το τροχαίο. «Μου λέει κάποιος υπάρχει Μπάθα στο Αϊδωνοχώρι γιατί μου λέει έγινε ένα τροχαίο. Και σηκώνομαι και πηγαίνω στο νοσοκομείο και μαθαίνω τα πάντα», λέει με σπαραγμό.

«Έφυγε στο καθήκον. Ήταν κουρασμένη πάρα πολλές ώρες», λέει η θεία της νοσηλεύτρια που διένυε κάθε μέρα 45 χιλιόμετρα κι αλλά τόσα στον γυρισμό για να πάει στη δουλειά της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις