Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ- Πολυτεχνείο: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ- Πολυτεχνείο: Κορυφώνονται οι...

Κατευθύνονται προς το Πολυτεχνείο

ΝΕΟΤΕΡΟ: Έφτασε λίγο πριν τις 17.00 μπροστά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών η αντιπροσωπεία των φοιτητών με τη σημαία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Κατά τη διάρκεια της πορείας, την σημαία κράτησαν και παιδιά. Στην αμερικανική πρεσβεία οι φοιτητές απήγγειλαν τον Εθνικό Ύμνο και κατόπιν αποχώρησαν, χωρίς εντάσεις. 

Πρώτη Ενημέρωση: Συνεχίζεται οι εκδηλώσεις στο Πολυτεχνείο για την 48η επέτειο της μεγάλης εξέγερσης των φοιτητών απέναντι στη Χούντα των Συνταγματαρχών. Λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι ξεκίνησε η πορεία της ΠΑΣΠ από τις οδούς Ακαδημίας και Ιπποκράτους και με συνθήματα κατευθύνονται προς το Πολυτεχνείο.

Έξω από το Πολυτεχνείο ανοίχθηκε η αιματοβαμμένη σημαία ενώ πλήθος κόσμου ακολουθεί την πορεία, φωνάζουν συνθήματα όπως «Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε», «Ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία» και «Ζει, ζει, ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα, Λαμπράκη, μας οδηγεί»και τραγουδούν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά». Η μεγάλη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία θα ξεκινήσει στις 16.30 το απόγεμα.

Ο κόσμος έξω από το Πολυτεχνείο πληθαίνει όσο περνάει η ώρα ενώ χαρακτηριστικό είναι πως στην φοιτητική προσυγκέντρωση συμμετέχουν και στρατευμένοι. Πολύς κόσμος βρίσκεται και στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Από το πρωί χιλιάδες κόσμου επισκέπτονται το Πολυτεχνείο και αφήνουν ένα λουλούδι στο Μνημείο ενώ σημειώθηκαν επεισόδια όταν νεαροί που βρίσκονταν στο σημείο επιτέθηκαν σε βουλευτές της ΝΔ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις