Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Από τον Σεπτέμβρη του 2022 θα μπουν σε σειρά τα πράγματα στα δικαστήρια- Ο «πονοκέφαλος» των δικηγόρων

Πάτρα: Από τον Σεπτέμβρη του 2022 θα μπο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου

Να επανέλθουν στην κανονική λειτουργία τους και ροή προσπαθούν τα δικαστήρια, και στην Πάτρα. Λόγω της πανδημίας, η εκδίκαση πολλών υποθέσεων έμεινε πίσω ενώ όλο το δικαστικό έτος θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο μέχρι να μπουν ξανά όλα σε μία φυσιολογική ροή.

Για τους δικηγόρους αυτή η επαναφορά παρουσιάζει σημαντικές πρακτικές δυσκολίες καθώς δεν έχουν ανάμειξη στον χρονικό  προσδιορισμό της εκδίκασης των υποθέσεων.

Όπως εξηγεί, μιλώντας στο thebest.gr, ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου, Θανάσης Ζούπας, «τα δικαστήρια έχουν ανοίξει πλέον όμως δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα πλήρως η λειτουργία τους, μετά την παύση που έφερε η πανδημία. Όσο προχωρά ο καιρό όμως, τόσο θα εξομαλύνεται  μέρα με τη μέρα».

«Ουσιαστικά όλο το δικαστικό έτος θα είναι επιβαρυμένο αλλά από τον Σεπτέμβριο του 2022 τα πράγματα θα έχουν μπει σε μία σειρά. Δεν μπορώ να ξέρω πόσες δίκες έμειναν πίσω λόγω της πανδημίας όμως είναι πολλές και η δυσκολία από εδώ και πέρα είναι η πίεση που υπάρχει για να φράσουμε στη διεξαγωγή τους. Ο προσδιορισμός τους πλέον γίνεται από το ίδιο το δικαστήριο και αυτό δημιουργεί σε εμάς ένα παραπάνω πρόβλημα. Κάποτε μπορούσα να ελέγξω το πότε θα εκδικαστεί μία υπόθεση και να πω ότι επειδή τον Μάρτιο έχω κάποια άλλα δικαστήρια,  ζητώ να γίνει η εκδίκαση τον Φεβρουάριο.

Αυτό τώρα ορίζεται από το δικαστήριο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία μέρα με πολλές υποθέσεις και να μην μπορώ να ανταποκριθώ. Μπορεί δύο υποθέσεις μου να εκδικάζονται ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές πόλεις, κι εγώ να μην έχω λόγο στο πρόγραμμα.  Όλο αυτό είναι μεγάλη αναστάτωση για τους δικηγόρους γιατί μπορεί να οριστούν δίκες οποτεδήποτε» λέει ο κ. Ζούπας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις