Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Βαριά" ήττα Πελετίδη σε θέμα που αφορούσε την στήριξη εργαζομένων! Έχασε με σκορ 24-20

"Βαριά" ήττα Πελετίδη σε θέμα ...

Για τους πρώην εργαζόμενους Κοινωφελούς Προγράμματος Εργασίας

Με ήττα της Δημοτικής Αρχής και σκορ 24-20 έληξε η σημερινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας για τους πρώην εργαζόμενους Κοινωφελούς Προγράμματος Εργασίας 2020, οι οποίοι την ώρα που συνεδρίαζε το Όργανο πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο της πόλης. Το Δημοτικό Συμβούλιο καταψήφισε την πρόταση της δημοτικής αρχής της Πάτρας η οποία βρέθηκε για άλλη μια φορά στη δύσκολη θέση να χάνει την πλειοψηφία και μάλιστα για ένα θέμα που αφορά τον πυρήνα του πολιτικού της αφηγήματος, δηλαδή την στήριξη των εργαζομένων και του δικαιώματός τους στην εργασία.

Στη σημερινή συνεδρίαση από την οποία δεν έλειψαν και οι αιχμές και οι εντάσεις για τη στάση της Δημοτικής Αρχής ως προς τα δικαιώματα των εργαζομένων και τους χειρισμούς δύο ταχυτήτων σε σχέση με τους εργαζόμενους άλλου έτους στο ίδιο πρόγραμμα, πέρασε με 24 ψήφους υπέρ η εισήγηση του δημοτικού συμβούλου Αθανάσιου Αθανασόπουλου της παράταξης "Πρωτεύουσα Ξανά" την οποία συνυπέγραφαν οι παρατάξεις «σπιράλ», «Ώρα Πατρών» και "Νέα Πάτρα».

Το Σώμα αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα παρέκτασης αρμοδιότητας ώστε οι εργαζόμενοι να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα, καθώς η λήψης προσωρινής διαταγής για παραμονή στην εργασία του Κοινωφελούς Προγράμματος (Ο.Α.Ε.Δ.) έτους 2020-21 έως ότου οριστεί δικάσιμος στο Πρωτοδικείο Αθηνών ή Πειραιώς με την φυσική παρουσία του Δημάρχου Πατρέων προς υποστήριξη των θέσεων των εργαζομένων.
Το γεγονός ότι σε ένα θέμα στήριξης των εργαζομένων μειοψήφησε η Δημοτική Αρχή, προκαλεί πολλά ερωτηματικά και φυσικά πολλά σχόλια. Και τούτο επειδή- όπως λέει η αντιπολίτευση-  σε ένα θέμα στο οποίο υπήρχε δυνατότητα παρέμβασης-στήριξης  απο την πλευρά του Δήμου, η Δημοτική Αρχή, επέλεξε να προτείνει να ασκηθούν πιέσεις προς την κυβέρνηση.

 

 

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ

«Την 20/07/2021 εκδικάστηκαν ασφαλιστικά μέτρα με αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής και αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, όπου, η Δημοτική Αρχή έλαμψε δια της απουσίας της παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των 200 και πλέον εργαζομένων του Κοινωφελούς Προγράμματος έτους 2020-21 να παραστεί και να υποστηρίξει το δίκαιο αίτημά τους όπως έπραξε και με άλλους εργαζομένους αυτής της κατηγορίας, εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου ιδίως σε νευραλγικές θέσεις.

Παρέστη μόνο η νομική υπηρεσία όπου έπραξε το αυτονόητο, δηλ να ερμηνεύσει το νόμο και μόνο ως όφειλε άλλωστε, ενώ η τύποις εργοδοσία απουσίαζε που θα έπρεπε να δώσει την πολιτική διάσταση που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά και την εξεύρεση λύσης- ρύθμισης του θέματος.

Ο εμπαιγμός δυστυχώς συνεχίστηκε με συνάντηση του κ. Δημάρχου μαζί τους στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο δίχως σημείο επαφής, άκαρπη και το κυριότερο χωρίς ανάληψη πρωτοβουλιών από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής παραπέμποντας αυτούς στην προσφιλή κατακραυγή των Κυβερνήσεων συλλήβδην.

Μια ακόμη ομηρία των εργαζομένων ήταν σε εξέλιξη στο Δήμο μας, δίχως απτά αποτελέσματα, παρά του ότι είχαμε πρόσφατη θετική έκβαση εργαζομένων αντίστοιχου προγράμματος, η οποία επετεύχθη με ενέργειες της αντιπολίτευσης στην Οικονομική Επιτροπή, όπου άπαντες με ομόφωνη απόφαση δρομολογήσαμε τις εξελίξεις για την εκδίκαση και την παρέκταση σε δικαστήριο των Αθηνών με την παρουσία μάλιστα του Αντιδημάρχου κ. Ασπραγκάθου.

Την 30/08/2021 οι εργαζόμενοι και σε αριθμό 218 καταθέτουν ενυπόγραφο αίτημα ( επισυνάπτεται) προς τον Πρόεδρο για εισαγωγή και συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα:

Αίτηση συνομολόγησης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων που ζητούν τη συναίνεση του Δήμου και την αποδοχή του αιτήματος χορήγησης προσωρινής διαταγής και αγωγής κατά την εκδίκαση της αιτήσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ή Πειραιώς.

Με την ως άνω αίτηση ασφαλιστικών μέτρων η οποία περιλαμβάνει και αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, οι ανωτέρω ζητούν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή αποδοχής της εργασίας των και καταβολής των νομίμων αποδοχών μέχρι εκδόσεως αποφάσεως επί της αιτήσεως των.

Ειδικότερα ζητούν να εκδώσει το Σώμα απόφαση με την οποία να αποδέχεται το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, να αναγνωρίζεται ότι η παραμονή τους στις θέσεις εργασίας είναι καθοριστική και αναγκαία για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου, ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να προβλέπεται το δικαίωμα υπαγωγής του κάθε εργαζομένου στη τακτική επιδότησης του ΟΑΕΔ (ταμείο ανεργίας χωρίς ειδικά κριτήρια και προϋποθέσεις).
Ομοίως, να δοθεί εντολή στον πληρεξούσιο δικηγόρο που θα οριστεί να παραιτηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου κατά την δικάσιμο που θα οριστεί η συζήτηση της αίτησης χορήγησης προσωρινής διαταγής, κατά την δικάσιμο που θα οριστεί για την συζήτηση της ως άνω αίτησης ασφαλιστικών μέτρων αλλά και κατά την δικάσιμο ή σε οποιαδήποτε δικάσιμο που θα οριστεί με κλήση κατόπιν ενδεχόμενης ματαίωσης των ανώτερων και σε οποιαδήποτε δικάσιμο οριστεί όπως, συναινέσει- συνομολογήσει - αποδεχτεί ρητά το αίτημα της αίτησης και κατ'επέκταση το αίτημα της κυρίας αγωγής εν συνόλω στην ιστορική και νομική του βάση, ώστε το δικαστήριο που θα δικάσει να δεσμεύεται από την ως άνω αποδοχή.

Επιπλέον όπως το Σώμα αποδεχτεί την κατάθεση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων όπως και της αγωγής καθώς και την συζήτηση αυτών που θα πραγματοποιηθεί ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθηνών ή Πειραιώς.
Δυστυχώς και για άγνωστους λόγους το θέμα δεν εισήχθη ποτέ προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δια ταύτα:

Οι εργαζόμενοι μέσω των Δημοτικών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης επανέρχονται στο θέμα τους (επισυνάπτεται) και ζητούν όπως:

"Την συνομολόγηση προς παρέκταση αρμοδιότητας ώστε να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα, καθώς και λήψη προσωρινής διαταγής για παραμονή στην εργασία έως ότου οριστεί δικάσιμος στο Πρωτοδικείο Αθηνών ή Πειραιώς.

Καλείτε το Δημοτικό Συμβούλιο όπως:

Ομόφωνα αποφασίσει ώστε να υπάρχει δυνατό νομικό έρεισμα κατά την εκδίκαση του θέματος των εργαζομένων του Κοινωφελούς Προγράμματος Ο.Α.Ε.Δ. έτους 2020-21 ως κάτωθι:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων συνομολογει στο αίτημα παρεκτασης αρμοδιότητας ώστε οι εργαζόμενοι να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα, καθώς και λήψη προσωρινής διαταγής για παραμονή στην εργασία του Κοινωφελούς Προγράμματος (Ο.Α.Ε.Δ.) έτους 2020-21 έως ότου οριστεί δικάσιμος στο Πρωτοδικείο Αθηνών ή Πειραιώς με την φυσική παρουσία του κ. Δημάρχου Πατρέων προς υποστήριξη των θέσεων των εργαζομένων."

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας είχαμε και τις πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά των επικεφαλής των παρατάξεων.

«Δικαίωση για τους εργαζόμενους της κοινωφελούς με τους ψήφους της αντιπολίτευσης 24 υπέρ και 20 κατά της Δημοτικής Αρχής της Λαϊκής Συσπείρωσης, αίτημα να τους δοθεί το δικαίωμα επέκταση της εργασίας τους για τρεις μήνες ώστε να μπορέσουν να μπουν στο ταμείο ανεργίας» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Γιώργος Ρώρος. «Η Ωρα Πατρών πρωτοστάτησε για τη δικαίωση των εργαζομένων. Η δημοτική αρχή του Κ.Πελετίδη με τη διγλωσσία της απέδειξε ότι τους χρησιμοποίησε παίζοντας προεκλογικά παιχνίδια...»

"ΘΑΜΠΩΝΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ"

"Θαμπώνει η εικόνα του. Ήττα Πελετίδη, νίκη εργαζομένων στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αρχή του τέλους του λαϊκισμού στην Πάτρα.

Μια ψηφοφορία που οδήγησε σε 24-20 κατά της Δημοτικής Αρχής μόλις ολοκληρώθηκε.

Υπάρχει ελπίς!

Προσεχώς λεπτομέρειες" ανέφερε σε δική του ανάρτηση ο Πέτρος Ψωμάς.

 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

Η πρόταση όπως κατατέθηκε από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα των 218 εργαζομένων κοινωφελούς προγράμματος 2020-2021 είναι η εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε πλήρη κάλυψη των αναγκών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Στο οκτάμηνο της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, το οποίο έληξε, να επανέλθουν για 4 μήνες και να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας.

Τα νέα προγράμματα να είναι διάρκειας 12 μηνών. Οι εργαζόμενοι να έχουν, με τη λήξη του προγράμματος, επίδομα ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλους.

Μισθός σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ανάλογα με την ειδικότητα.

Για την ικανοποίηση του αιτήματος του Δημοτικού Συμβουλίου, να προχωρήσουμε σε συγκέντρωση διεκδίκησης, έξω από το Πρωθυπουργικό Γραφείο και όπου αλλού χρειαστεί.

"ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ, ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΖΕΙ"

"Εφτά( 7 )χρόνια έχει μόνον μπλα-μπλά , για τους ανέργους ο κόκκινος δήμαρχος της Πάτρας , αφου ως εργοδότης δεν θέλησε να δώσει ούτε δυο ( 2 ) μήνες στους συμβασιούχους του Δήμου της Πατρας" ανέφερε σε ανακοίνωση του ο Νίκος Νικολόπουλος.

 Η ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ θεωρία, οι πορείες και τα μελοδραματικα – κουφια ουσίας   ψηφίσματα , απεδείχθη ότι είναι για το θεαθηναι …

Σε όλη την Ελλάδα η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) , αυτές τις ημέρες, καλεί τους Δημάρχους και τα δημοτικα συμβούλια ,να αποφασίσουν την παράταση των συμβάσεων και την εν συνεχεία μονιμοποίησή τους. 
Στην Πάτρα, όμως την μοναδική πόλη που έχει κομμουνιστή δήμαρχο , η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ τα λέει αλλιώς…

Ψηφίζει αρνητικά και στέλνει στην ατελείωτη ουρά της ανεργίας τους εμπεριστατους οικογενειάρχες συμπολίτες…

Σήμερα έπεσε η μάσκα του καλού και φιλεργατικου δημαρχου Πελετιδη …

Σήμερα η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ , με σημαιοφόρο τον Πελετιδη , πέρασε στην αντίπερα όχθη , και αποφάσισε όπως η σκληρή ανάλγητη εργοδοσία …

Σήμερα τα είπε ΑΝΑΠΟΔΑ , απο όσα χρόνια ΜΟΝΟΤΟΝΑ έλεγε ο Πελετιδης, ως αρχηγός τότε της αντιπολίτευσης του 4% … Τότε , επι ΦΛΩΡΑΤΟΥ , ΚΑΡΑΒΟΛΑ , ΔΗΜΑΡΑ… Όσοι παρακολούθησαν live το δημοτικο συμβούλιο , ανατρίχιασαν όταν άκουσαν και είδαν την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ κυνικά και ψυχρά  να λειτουργεί σαν υψηλόμισθος ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ της Κυβέρνησης…

Σήμερα ο Πελετιδης ΨΗΦΙΣΕ πως ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ …

Απίστευτο …  Αρνείται να αποδεχθεί την ΑΠΟΦΑΣΗ της ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ του Δημοτικου Συμβουλίου , για μια ολιγόμηνη παράταση , που θα δώσει το δικαίωμα της υπαγωγής τους στο ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ του ΟΑΕΔ …

Ο «κόκκινος» Δήμαρχος , ενω χρησιμοποιεί τα ευρωπαϊκά προγράμματα, ενω παραδέχθηκε ότι έχει προσλάβει 4000 συμβασιούχους , φέρεται ως πολέμιος και ταξικός αντίπαλος  τους …

Σήμερα « ΕΡΓΩ ΚΑΙ ΛΟΓΩ» , ο Δήμαρχος Πελετιδης και οι ΣΥΝ ΑΥΤΩ … σύντροφοι του ΚΚΕ , διεκδίκησαν το ρολο του ΤΑΞΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ των υπό απόλυση φτωχών βιοπαλαιστών που δούλεψαν φιλότιμα στο δήμο Πατρεων.

Οι συμπολίτες μας απο την ψήφο μας στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ κρίνουν τον καθένα μας και καταλαβαινουν με ποιανού το μερος είμαστε …

Τέλος οι συμπολίτες μας , που πληρώνουν πανάκριβα δημοτικα τελη , με αφορμή τα όσα αποκάλυψε η δημοτική αρχή , θέλουν να μάθουν επι Πελετιδη εάν όντως έγιναν άθλια  είναι τα οικονομικά του Δήμου γιατί ;

Αλήθεια είπε ο « σύντροφος» Μελλάς ότι «καταρρέει οικονομικά η ΔΕΥΑΠ;»

Και κάτι ακόμα , εάν διαφωνεί η Κομμουνιστική αρχή Πελετίδη  με τις ολιγομηνες συμβάσεις εργασίας , ΓΙΑΤΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ , προσέλαβε 3.500 εργαζόμενους ΟΜΗΡΟΥΣ ; Αλήθεια πληρώσατε – όπως μας είπατε -διαθέσατε 9.000.000 € (;;;) για ποιες αμοιβές ;

Για εικονικές  υπερωρίες ;"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις